Avem un nou secretar al judetului!

POST S-a decis numele noului secretar al judetului, dupã ce Gheorghe Stoica, cel care a ocupat aceastã demnitate mai bine de 20 de ani, s-a pensionat. Spre surprinderea unora, în locul lãsat liber de Stoica a venit un consilier superior din Prefecturã, Diana Ursulescu. Doamna Ursulescu este cãsãtoritã cu un ofiter SRI cunoscut si apreciat pentru profesionalismul sãu, Lucian Ursulescu, si a detinut pentru un timp un post important în Institutia Prefectului, cel de sef al Serviciului Juridic si Contencios Administrativ, dupã o altã pensionare a unui nume cunoscut în administratia judetului, Costicã Coatu. Venirea noului secretar are loc într-o perioadã grea pentru conducerea Consiliului Judetean, pentru cã institutia se confruntã cu probleme de credibilitate în scandalul declansat de exploatarea gazelor de sist de cãtre Chevron.

Noul secretar al judetului, Diana Elena Ursulescu, a fost prezentat ieri, în mod oficial, în plenul Consiliului Judetean. Cel care a fãcut prezentãrile, vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, s-a bâlbâit serios, cãutând în acte numele complet al doamnei Ursulescu, uitând sã spunã câteva cuvinte si despre persoana cu care a lucrat îndeaproape în ultimii 20 de ani, fostul secretar Gheorghe Stoica. “Doamna… doamna… unde este numele complet al doamnei secretar?”, a spus Mihalachi, cãutând în acte, în fata consilierilor judeteni. Totusi, Mihalachi a salvat situatia, în stilul caracteristic: “Te-am pus în dilemã, nu-i asa? Vreau sã-i urez, din partea conducerii Consiliului Judetean, sã aibã o colaborare bunã cu conducerea, cu directiile noastre, sã aibã un trai bun aici la noi, desi vor fi multe probleme, sã colaboreze cu directorii si mai ales cu dumneavoastrã, consilierii judeteni. Sã nu-i puneti multe întrebãri, cã s-ar putea sã fugã”. Interesant este cã, pentru prima datã în ultimii doi ani, la sedinta Consiliului Judetean a venit însusi prefectul Radu Renga, parcã a se asigura, parcã, de faptul cã Diana Ursulescu nu va avea probleme la numire. “Eu am venit aici pentru a vã spune cã doamna Ursulescu a fost consilier superior în cadrul Prefecturii, v-o recomand în mod cãlduros, stie administratie”, a spus prefectul.

Gheorghe Stoica, numele care a fãcut istorie în administratia judeteanã

Fostul secretar al judetului, Gheorghe Stoica, este cel care se identificã cu istoria Consiliului Judetean din ultimii 20 de ani. A fost cel care a schimbat toti presedintii de CJ din 1990 încoace, cel care a pregãtit specialisti în administratie, care i-au purtat mereu respect si consideratie. A preluat stafeta, înainte de Revolutie, de la un alt specialist în administratia publicã judeteanã, Gheorghe Trifan, cel care l-a pregãtit pentru aceastã demnitate o lungã bucatã de timp. Noul secretar, Diana Ursulescu, a îndeplinit mai multe functii de conducere în Prefectura Vaslui, intrând în atentia tuturor dupã pensionarea lui Costicã Coatu. A detinut, pentru un timp, postul de sef al Serviciului Juridic si Contencios Administrativ, având si alte functii de rãspundere în Institutia Prefectului. Conform ultimei declaratii de avere, secretarul judetului detine un Logan din 2006 si are datorii la bãnci în sumã de 50 de mii de lei. Anul trecut, în calitatea sa de consilier juridic al Institutiei Prefectului a câstigat 31.000 de lei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ