spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Aventura a doi români în sălbăticia Australiei. Mărturii despre cea mai periculoasă etapă a expediției

- Advertisement -

Expediţia efectuată de doi români la Antipozi a trecut cu bine şi peste cea mai cumplită etapă de până acum, acest lucru presupunând traversarea a două deşerturi din centrul Australiei. Au declarat că cei care îi vedeau se opreau, le ofereau apă şi „ne făceau fie nebuni, fie proşti“.

Radu Păltineanu, din Piatra Neamţ şi prietena lui, Irina Repede, din Bucureşti, sunt, de pe 13 octombrie 2021, protagoniştii unei unei expediţii în ţara – continent. În 2020, ajungeau în Zoua Zeeleandă, intenţionând să stea câteva zile în vacanţă. Dar, pe 23 martie, rămâneau „prizonieri“, toate zborurile fiind anulate din cauza pandemiei.

Pentru că nu puteau pleca şi-au propus să străbată cele două mari insule ale ţării, pe jos şi cu bicicleta, cale de aproximativ 3.000 de kilometri. După ce au terminat traversarea, s-au gândit la alta, ţinta fiind Australia. Ca mijloc de locomoţie pentru cei 13.000 de kilometri din itinerariul propus au ales nişte triciclete.

Prin aceast stat, au străbătut până acum peste 5.000 de kilometri, având parte de fel de fel de experienţe, mai mult sau mai puţin plăcute. Luna august 2022, le-a adus în cale cea mai dificilă zonă. În trei săptămâni au parcurs 1.052 de km, reuşind să străbată cele două deşerturi din centrul Australiei: Tanami şi Great Sandy…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/aventura-a-doi-romani-in-salbaticia-australiei-2203647.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.