Aventura în Franta a avocatului Sãtãnel s-a terminat la Oradea, în închisoare!

DUPÃ GRATII…Condamnat, în primã instantã, la 4 ani si 6 luni de închisoare cu executare, Neculai Horobet, avocatul cunoscut drept « Sãtãnel », a reusit sã plece în Franta înainte de condamnarea definitivã. Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis cã sentinta Curtii de Apel este justã, dar condamnatul dispãruse din tarã. La sfârsitul anului trecut, Horobet s-a întors în tarã, prin Vama Bors, pentru a petrece Sãrbãtorile. Surprizã însã, a fost ridicat de autoritãti încã de la granitã si dus la Penitenciarul din Oradea. Tot în primã instantã, magistratii au dispus si confiscarea sumei de 3.050 de lei si interzicerea dreptului de a mai profesa ca avocat pe o perioadã de 3 ani dupã executarea pedepsei. Alãturi de Horobet, dupã gratii a ajuns si Daniel Stãnescu, judecat în acelasi dosar pentru cumpãrare de influentã si condamnat la 2 ani de închisoare. În decembrie 2017, Neculai Horobet a fost trimis în judecatã, de cãtre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupã ce a fost acuzat de comiterea a cinci infractiuni de trafic de influentã dintre care, una sub formã continuatã. Celãlalt inculpat, Stãnescu, a fost trimis în judecatã pentru cumpãrare de influentã. Fostul avocat “Sãtãnel”, asa cum este cunoscut de prieteni, a ajuns dupã gratii si ca urmare a unei condamnãri primite în 2018, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înselãciune.

Fostul avocat Neculai Horobet, cunoscut vasluienilor drept avocatul “Sãtãnel”, si-a încheiat aventura în Franta si a aterizat în Penitenciarul din Oradea. Mai exact, dupã ce a fost condamnat, în primã instantã, la 4 ani si 6 luni de închisoare cu executare, Horobet nu mai asteaptã si verdictul final si pleacã peste hotare. La sfârsitul anului trecut se întoarce în tarã si este sãltat din Vama Bors si dus direct dupã gratii. Dupã condamnarea la închisoare a lui Horobet de cãtre Curtea de Apel Iasi a urmat apelul, judecat de cãtre Înalta Curte de Casatie si Justitie. La sfârsitul judecãtii, magistratii au decis cã pedeapsa primitã în primã instantã este justã si au respins apelul. În primã instantã, magistratii Curtii de Apel Iasi l-au condamnat la 4 ani si 6 luni de închisoare cu executare, dupã ce, în 2017, a fost acuzat de procurorii DNA pentru trafic de influentã. În acelasi dosar a mai fost condamnat si Daniel Stãnescu, un bãrbat din comuna Grajduri, acuzat de cumpãrare de influentã. De asemenea, instanta a decis confiscarea sumei de 3.050 de lei, bani gãsiti de procurorii anticoruptie asupra sa. Instanta a decis si interzicerea exercitãrii profesiei de avocat pe o perioadã de trei ani dupã executarea pedepsei. Sentinta nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare. Dacã, în cazul lui Stãnescu, existã sanse sã scape de executarea pedepsei, pentru Horobet, acest lucru nu se mai poate. Si asta pentru cã fostul avocat mai are deja o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei într-un caz de înselãciune. În acest dosar “Sãtãnel” a fost trimis în judecatã, alãturi de un taximetrist vasluian, dupã ce ar fi pãcãlit doi vasluieni cu câteva mii de euro. Uneia dintre victime Horobet i-a promis cã va apela la cunostintele sale din cadrul Serviciului Rutier si îi va obtine permisul de conducere suspendat în urma unor infractiuni rutiere. Celeilalte victime i-a promis cã va interveni pe lângã angajatii Serviciului Permise si Înmatriculãri Auto si îi va obtine permisul de conducere fãrã ca aceasta sã mai sustinã examenul. Numai cã toate acestea erau doar minciuni pentru ca Horobet sã-si escrocheze victimele de cât mai multi bani.

Horobet, cercetat pentru alte cinci fapte de trafic de influentã

PENAL…În decembrie 2017, Neculai Horobet a fost trimis în judecatã, de cãtre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupã ce a fost acuzat de comiterea a cinci infractiuni de trafic de influentã dintre care, una sub formã continuatã. În acelasi dosar a fost trimis în judecatã si Daniel Stãnescu, un bãrbat din comuna Grajduri, care a încercat, prin avocatul Horobet, sã scape de un dosar penal în care era cercetat, dar si de un control al Gãrzii Financiare. Pentru toate acestea, avocatul a cerut 1.700 de lei, dar a primit doar 1.250 de lei. În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmãtoarea stare de fapt: „În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobet Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care si inculpatul Stãnescu Daniel, suma totalã de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-si trafica influenta pe care a pretins cã o are asupra unor magistrati, asupra unor persoane din conducerea Primãriei Municipiului Vaslui si asupra unor comisari ai Gãrzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui. În cazul inculpatului Stãnescu Daniel, de la care a pretins suma de 1.700 lei si a primit 1.250 lei, inculpatul Horobet Neculai i-a promis acestuia cã va interveni pe lângã comisari ai Gãrzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui si-i va determina pe acestia sã finalizeze mai repede un control ce se desfãsura la o societate administratã de primul inculpat, fãrã a dispune poprirea pe conturile firmei respective. De asemenea, inculpatul Horobet Neculai a lãsat sã se creadã cã are influentã si asupra unui procuror si cã-l va determina sã dispunã, într-un dosar în care Stãnescu Daniel avea calitatea de învinuit, o solutie de scoatere de sub urmãrirea penalã”. Daniel Stãnescu, un afacerist din comuna Grajduri, a ajuns în atentia procurorilor dupã ce a reusit sã devalizeze statul cu peste 645.000 de lei. În referatul cu propunerea de arestare preventivã, procurorii au sustinut cã au existat indicii clare cu privire la faptul cã, Daniel Stãnescu l-ar fi determinat pe fostul sãu sofer, Vasile Rosu, sã fie administratorul unei firme. Astfel, a fost creatã firma Globus Retro Gold SRL. Pe aceastã firmã au fost comise mai multe fapte de evaziune fiscalã, prejudiciul s-a ridicat la 645.000 lei. În acest context, Daniel Stanescu a gãsit un furnizor de carne în Ungaria. Cumpãra carnea de porc cu 7 lei/kilogram si o vindea în Romania, la un pret aproape dublu. Beneficiar al acestei inginerii financiare a fost patronul unei firme de salamuri din Salonta.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ