spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Aventură în Târgul Trăsniților: pompierii au venit să stingă acoperișul blocului în flăcări… fără scară!

- Advertisement -

RARISIM… În urma incendiului puternic, izbucnit în urmă cu trei zile la blocul din centrul municipiului Huși, soldat cu pagube materiale consistente, la locuințele din partea superioară a clădirii, unii proprietari au făcut acuze grave la adresa pompierilor Secției Huși. Aceștia au venit să stingă focul la blocul cu acoperișul în flăcări… fără scară. Pare greu de crezut, dar hușenii au solicitat o scară la colegii de la Bârlad și Vaslui, însă până au ajuns aceștia, intervenția a bătut pasul pe loc 35 – 40 de minute, un timp uriaș pentru un incendiu în care focul se răspândea cu repeziciune. „Credeți-ne, nu mințim! Focul ardea acoperișul, iar pompierii săracii, se uitau că nu aveau scară cu care să se urce acolo. Nu îți venea să crezi că e real așa ceva. Cum e posibil să fie o secție de pompieri fără scară?”, s-au revoltat oamenii ale căror locuințe riscau să fie înghițite de flăcări. De la nivelul oficial al ISU Vaslui s-a confirmat situația, însă explicația a fost una pur românească: scara cea buclucașă se afla la reparat!

Incendiul izbucnit la blocul de la „Petal”, așa cum este cunoscut imobilul construit cu mult timp în urmă, pentru muncitori nefamiliști, a fost unul devastator, cu flăcări și fum gros, care se vedeau din toate marginile orașului. Numai norocul a făcut ca vâlvătaia să nu ajungă la izolația pereților exteriori, că atunci nu mai rămânea prea mult de făcut. Focul însă s-a întețit la nivelul acoperișului, acolo unde, spun autoritățile, s-a petrecut un scurtcircuit la o instalație electrică improvizată. Ceea ce a fost cu adevărat ciudat este că, deși o vânzătoare de peste drum a văzut la timp focul și a sunat grabnic la 112, chemând pompierii care au sediu la câteva sute de metri, intervenția a început greu. Cauza? Lipsa scării cu care pompierii să se urce sus, la acoperiș, unde era vâlvătaia mai apringă. „Noi nu mințim cu nimic, suntem atâția oameni aici. Toți ne uitam și întrebam de ce pompierii se cam învârt acolo, dar nu se urcă repede să stingă. Focul se răspândea, dar ei se tot urcau pe ici, pe colo… Ne-a spus un pompieri la un moment dat adevărul și anume că nu au scară. Deci, vă imaginați? Pompierii de la Huși nu au în dotare o scară de intervenție la înălțime? Chiar așa de râsul curcilor suntem? Dar nu e de râs, că e de plâns. Avem locuințele nenorocite, că pompierii nu aveau scară. Nu sunt vinovați pompierii, că doar nu trebuiau să vină ei cu scara de acasă, ci cei care se ocupă de dotarea lor. Ei se riscă, luptă cu focul, dar cu ce?”, au reclamat, cu vehemență, locatarii imobilului cuprins de foc.

Ghinion de… neșansă: scara pompierilor de la Huși era la reparat!

De partea cealaltă, reprezentanții ISU Vaslui recunosc cele întâmplate, însă susțin că lipsa scării în acea zi a fost doar o conjunctură nefericită. „Secția Huși are propria scară, dar în acea perioadă, crede că de aproximativ două săptămâni, se afla la Vaslui, la reparat. E adevărat că pompierii care au intervenit la blocul cuprins de foc au solicitat imediat ajutorul colegilor din Vaslui și Bârlad, care să le aducă scară. A durat cam 30 – 35 de minute, dar apoi pompierii au muncit foarte mult pentru lichidarea focului, ca drept dovadă că au reușit să limiteze incendiul și să salveze locuințele. Evident, multe au fost afectate de fum sau apă, dar nu s-a putut altfel. Îndată cum va fi reparată scara, care avea nevoie de mentenanță, va fi adusă la Secția Huși”, au spus reprezentanții ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Madam Alina ,dar de când orașul asta este târgul trasnitilor,cine ești matale sa spui asa ceva,ești mare ziarista ,stai jos ai nota 3 cu indulgenta.

  2. Husenii acuza pompierii ca aveau autoscara la reparat, la Vaslui, tot ce se poate. este o masinarie ce se poate strica. in schimb, nimeni nu vorbeste de idiotul sau idiotii vinovati de producerea incendiului. instalatia electrica improvizata nu a fost facuta de pompieri ci de un inteligenmt care locuia in blocul respectiv..

  3. Nu mai căutați performanta aici „jos”!!! Au tăiat și taie fonduri și elimina oameni din sistem, nu sunt legi, nu exista nimic în tara asta! Deci…nu mai acuzați pe cei mici de nepăsarea celor mari!! Nu au bani sa cumpere o scara! Nu au bani sa cumpere drug-testere…iar partidele se lupta în declarații pe la TV…Au distrus tot sistemul MAI! Întrebați ministrul ce e cu el…ce face toată ziua! Ar trebui toți sa coboare în teren sa vadă realitatea! E dezastru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.