23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Averea dobânditã ilegal a politistului Marius Dediu va fi confiscatã!

- Advertisement -

FOTO: Casa politistului Marius Dediu

JUSTITIE…Curtea de Apel Iasi a decis pe 25 martie, confiscarea averii politistului Marius Dediu de la Politia Rutierã Bârlad.  Conform deciziei judecãtorilor ieseni din D 430/45/2018, statul trebuie sã confiste de la Marius Dediu  si sotia acestuia suma totalã de 192.156 de euro. Decizia nu este definitivã, ea putând fi atacatã în termen de 15 zile de la comunicare. Agentul Marius Robert Dediu este cumnatul notarului Lulu Fânaru, plecatã acum în Bucuresti, dupã scandalul iscat de averea care a fost gãsitã de ANI ca dobânditã ilegal de politist si sotia sa, sora notarului Fânaru. Interesant este cã, din 2015, de când se judecã cu ANI, politistul Marius Robert Dediu n-a câstigat niciun proces, toate instantele stabilind cã acesta a dobândit ilegal averea de peste 11 miliarde de lei.

Decizie previzibilã a magistratilor Curtii de Apel Iasi, care au decis pe 25 martie, confiscarea averii lui Marius Dediu, agentul de politie rutierã din Bârlad. Completul special pentru controlul averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi a fost sesizat de Agentia Nationalã de Integritate care a constatat în martie 2015 cã Dediu si sotia sa nu pot justifica suma totalã de 272.010 euro. „Agentia Nationalã de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate în cuantum de 1.138.197 de lei (272.010 euro) între averea dobânditã si veniturile realizate de cãtre Dediu Marius Robert, agent sef în cadrul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, Politia municipiului Bârlad, în perioada 2002-2011″, se aratã într-un comunicat emis de Agentia Nationalã de Integritate la data de 13 martie 2015. Curtea de Apel a constatat în urma procesului derulat cã suma care trebuie sã fie confiscatã este ceva mai micã, adicã 192.156,60 euro. „Admite sesizarea formulatã de Agentia Nationalã de Integritate în privinta persoanei cercetate Dediu Marius Robert si a sotiei acestuia, Dediu Maricela. Constatã caracterul nejustificat al dobândirii cotei pãrti din avere în valoare de 918954,22 lei . Obligã persoanã cercetatã Dediu Marius si sotia acestuia, Dediu Maricela, la plata cãtre Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent sã efectueze executarea silitã, a sumei de 918954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei pãrti din avere dobânditã în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rãmânerea definitivã a prezentei hotãrâri. Dupã rãmânerea definitivã a prezentei hotãrâri se va proceda la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, si se va comunica Agentiei Nationale de Integritate, precum si organului de specialitate al Ministerului Finantelor Publice de la domiciliul persoanei a cãrei avere a fost cercetatã, în vederea executãrii”, se aratã în sentinta Curtii de Apel.

Cumnatul fostului sef al Politiei Rutiere Bârlad si afacerile de familie

Asa cum am precizat în articolele din martie 2015, sotia lui Dediu, Maricela, este sora notarului Lulu Fînaru din Bârlad. Sotul notãritei, adicã cumnatul lui Marius Robert Dediu, col. (r) Costicã Fînaru a condus Politia Rutierã Bârlad multi ani pânã în 2016, când a iesit la pensie. Necazurile lui Dediu s-au tras de la faptul cã împreunã cu sotia sa ar fi cumpãrat cu ajutorul notãritei Lulu Fînaru mai multe proprietãti imobiliare. Când a pornit scandalul de la sesizarea ANI, Lulu Fînaru a oferit o explicatie la ceea ce se întâmplã. „Nu înteleg ce i-a apucat pe cei de la ANI! Noi am depus toate actele la ei. Este vorba despre sora mea, pentru care nu am decât cuvinte de laudã. Ea a cumpãrat terenuri în Bârlad pe numele ei, pentru mine. Pentru cã dacã apãream eu la tranzactie, stiindu-mã o femeie potentã financiar, automat vânzãtorii mãreau pretul. Asa cã le-a cumpãrat ea cu banii mei si apoi mi le-a revândut mie. Puteti întreba pe preotul Stefan Besman, care este preot si nu minte, cã am cumpãrat, prin sora mea, terenul de pe strada Constantin Hamangiu, pe care am dat 170 000 de euro. Apoi sora mea l-a donat copiilor mei. Care-i problema? Este o afacere în familie. Cei de la ANI au toate documentele si vi le putem arãta si dumneavoastrã, ca sã vedeti cã totul este o aiurealã. O sã îl dãm în judecatã pe cel care a instrumentat dosarul si a declarat cã totul este în regulã „a spus pentru ziarul nostru, notarul Lulu Fânaru în 2015. De atunci si pânã acum, notarul Lulu Fînaru s-a mutat cu toatã afacerea la Bucuresti. Pe agentul sef Marius Dediu nu l-am putut contacta, acesta având ieri telefonul închis.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/poli%C8%9Bist-barladean-cercetat-de-ani-nu-poate-justifica-peste-11-miliarde-de-lei

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/poli%C8%9Bistul-marius-dediu-a-pierdut-procesul-cu-ani

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.