20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Averile candidatilor!

- Advertisement -

Functia de presedinte a Consiliului judetean Vaslui are opt aspiranti, unii politicieni cu nume sonore, oameni cu afaceri care merg bine, iar altii figuri mai putin cunoscute, oameni obisnuiti cu preocupãri obisnuite. Cum campania electoralã la final si, pe parcursul acestei luni, candidatii la ocuparea celui mai important fotoliu din judet au prezentat public tot ceea ce era de prezentat, vasluienii au auzit tot ceea ce trebuiau sã audã si au vãzut tot ceea ce era de vãzut, fiecare s-a prezentat cum s-a priceput el mai bine în fata electoratului. Dar pentru cã ne mai desparte doar o zi de alegeri ne-am aruncat un ochi pe declaratiile de avere a candidatilor care aspirã sã conducã din 11 iunie judetul, care pot constitui un soi de autoportrete. Gratie publicãrii pe site-ul oficial al Agentiei Nationale pentru Integritate, din rândurile care urmeazã veti putea afla din ce trãiesc si cât de avuti sunt cei ce se vor alesi în functia de presedinte al Consiliului judetean. Mentionãm cã prezentarea datelor înscrise în declaratiile de avere semnate de candidatii alegerilor locale din 10 iunie este fãcutã în ordinea alfabeticã a numelor.

Dan Marian

Deputatul Dan Marian, candidatul PDL la ocuparea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, conform declaratiei de avere semnate la 30 aprilie a.c detine în proprietate trei terenuri intravilane, unul în satul Rîsesti, comuna Drânceni, unul în Husi si unul în municipiul Vaslui, în total însumând o suprafatã care depãseste cu putin 600 mp. La capitolul clãdiri, Dan Marian a consemnat , douã apartamente, unul în Husi si celãlalt în Vaslui si douã case de locuit în satul Rîsesti. Într-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank în 2005, candidatul PDL are depozitati 1463,45 lei. Drept alte forme de investire si economisire, Dan Marian a înscris în declaratia de avere trei polite la AIG, înfiintate în anul 2005, câte una pentru fiecare membru al familiei, valoarea totalã a acestora fiind de 48.181,25 lei. Pe lângã politicã, Dan Marian face si afaceri, el detine 95% din actiunile societãtii Marconi SA din care anul trecut a încasat dividente în valoare de 134.914 lei, acestei sume adãugându-se indemnizatia de 60.455 lei plãtitã de Camera Deputatilor. Bineînteles deputatul a declarat si veniturile salariale anuale obtinute de sotia lui, în valoare de 10.902 generate de functia de director al firmei Marconi SA. Chiar dacã e deputat, presedinte de partid si om de afaceri candidatul a consemnat si datorii, pânã în 2014 trebuie sã onoreze o datorie fatã de BRD în valoare de 3000 de euro, iar pânã în 2037 sã lichideze un împrumut la BCR în valoare de 47.573 de euro.

Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu, astãzi, ocupã functia de vice-presedinte al Consiliul Judetean Vaslui, este presedintele filialei judetene a PSD Vaslui. Conform celor înscrise în declaratia de avere, din 2005 pânã în 2010 Dumitru Buzatu a achizitionat 70.650 mp de teren agricol si alti 30.000 de mp de teren extravilan, de asemenea a mai notat la capitolul terenuri si o proprietate de 1.465 mp teren în intravilanul Vasluiului a cãrui titular este sotia sa, Gabriela Cretu, de asemenea în proprietatea familiei Buzatu-Cretu la capitolul bunuri imobile se aflã si douã apartamente, unul în municipiul Vaslui si unul la Bucuresti, dar si o vilã în Vaslui cu o suprafatã de peste 170 mp, achizitionatã în anul 2002. În ceea ce priveste veniturile Dumitru Buzatu a câstigat în anul fiscal anterior conform declaratiilor sale 42.600 de lei din salariul de vice-presedinte de Consiliu Judetean si doar 2.500 de lei bani încasati din activitatea depusã în cadrul Comisiei de licitatii al DGASPC Vaslui, bugetul familiei fiind întregit si de salariul sotiei, generat de postul pe care îl ocupã Gabriela Cretu în Senatul României. Conform celor declarate, Dumitru Buzatu detine un procent de 50% din actiunile societãtii CONSBIT SRL si un 0,4% din actiunile RACOVA SA Vaslui. Presedintele PSD Vaslui a fãcut în ultimii doi ani economii de 112.000 lei, iar pânã în anul 2027 are de onorat o datorie de 20.000 de euro cãtre Raiffeisen Bank.

Marian Ciurea

În declaratia de avere a lui Marian Ciurea, canditatul Partidului Ecologist Român la presedentia Cj-ului, te uiti si nu-ti vine sã crezi. Dupã caligrafie ai zice cã presedintele PER Vaslui a completat grãbit formularul declaratiei de avere. Conform acesteia, Marius Ciurea este proprietarul a 50% din resedinta familiei, un apartament în Vaslui, cealaltã jumãtate revenind, firesc, sotiei. De asemenea, Ciurea se declarã proprietarul unei Dacia Logan, masinã pe care nu o foloseste pentru cã Marian Ciurea circulã în realitate cu un BMW alb, a cãrei valoare depãseste câteva zeci de mii de euro. Nu are nici economii, nici datorii. Uitându-ne atent la Z-ul mare si lãbãrtat trasat în spatiul destinat înscrierii veniturilor declarantului si membrilor sãi de familie, ne întrebãm, de exemplu, din ce a trãit Marian Ciurea anul trecut?! Ne mai linistim putin când dãm peste declaratia de interese unde Marius Ciurea declarã cã este patronul societãtii Marvas SA, o cârciumioarã care probabil a produs ceva, dar nu suficient cât sã fie demn de înscris într-o declaratie de avere.

Adrian Chimu

Adrian Chimu, candidatul Partidului Verde la sefia Consiliului Judetean este cel mai tânãr dintre aspirantii la fotoliul de presedinte. Tânãrul are 31 de ani, este de inginer de profesie si actualmente este angajatul unei firme de cadastru. Conform declaratiei de avere, Adrian Chimu a obtinut anul trecut un venit salarial de 8.892 de lei, la care s-a adãugat si venitul sotiei, angajatã la aceeasi firmã, care a reprezentat 7.248 de lei. La capitolul proprietãti, Adrian Chimu a înscris în declaratia lui un teren agricol si unul forestier, obtinute în anul 2003 prin mostenire.

Dan Daniel Dumitru

Daniel Dan Dumitru este candidatul Partidului Socialist Român pentru functia de presedinte al CJ de la Vaslui. Despre el declaratia de avere nu spune nimic, pentru cã nu are nimic, nici casã, nici leafã, doar un vis, sã fie presedinte de Consiliu Judetean.

Nelu Maftei

Maftei Nelu Vasilicã este candidatul PP-DD la functia de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, este consilier juridic la SC.Rulmenti SA Bârlad, a înregistrat anul trecut un venit de 18.500 de lei, reprezentat de salariu si tichete de masã, iar sotia sa, din indemnizatia de crestere copil, 4.800 de lei, venitul total al familiei fiind rotunjit si de alocatia copilului de 1.600 de lei. Împreunã cu sotia, Nelu Vasilicã Maftei este proprietarul unui apartament în Bârlad, cumpãrat în 2010, imobil care are drept sarcinã o ipotecã la BCR, de asemenea candidatul PP-DD este proprietarul unui Logan, nu detine depozite bancare sau alt tip de economii, în schimb este titularul unui împrumut bancar la BRD în valoare de 13.000 de euro, scadent în 2027.

Toader Ignat

Toader Igant este pensionar, în mandatul 2008-2012 a ocupat functia de consilier local, iar acum candideazã din partea PRM Vaslui pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Din declaratia de avere publicatã pe site-ul ANI, reiese cã Toader Ignat este preocupat de apiculturã, activitate din care a încasat anul trecut suma de 6000 de lei, de asemenea de la Casa de Pensii, Toader Ignat a încasat 10.200 de lei, iar sotia lui, Niculina Ignat, a obtinut la rândul ei, din pensie, un venit de 9.500 de lei. Venitul total al familiei Ignat a fost completat anul trecut si de o sumã de 4000 de lei pe care Toader Igant a obtinut-o din valorificarea cerealelor din productie proprie si bineînteles de indemnizatia de consilier local, 6.300 de lei. La capitolul economii se pare cã în anul 2011, Ignat a reusit sã facã un depozit de economii la BRD în valoare de 60.000 de lei. Împreună cu sotia, Toader Ignat este proprietarul a douã terenuri agricole în Vaslui, unul de 2635 mp obtinut prin donatie si unul achizitionat din fonduri proprii, cu o suprafatã de 10.900 mp. De asemenea, familia Ignat tot în urma unei donatii este proprietara unui teren cu o suprafatã de 1400 mp în intravilanul Vasluiului. Tot la capitolul bunuri imobile, candidatul PRM a consemnat casa de locuit din Vaslui pe care a construit-o în anul 2008 împreunã cu sotia.

Georgeta Romasc

O femeie care a îndrãznit sã intre în competitie cu sapte bãrbati pentru cea mai înaltã functie din judet. Georgeta Romasc este candidatul Partidului Alianta Socialistã pentru presedentia CJ Vaslui. De profesie asistent medical, este angajatã a Spitalului Judetean Vaslui. Conform declaratiei de avere venitul ei anual din salariul este de 15.600, la care se adaugã venitul anual al sotului de 8400 de lei , angajat al Politiei Locale Vaslui si alocatia copilului. La capitolul proprietãti, este proprietara unui apartament cu trei camere în Vaslui si a unei masini Ford din 2004.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.