spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Avertisment de la salvamontiştii din Ceahlău: „Fără drumeţii montane zilele acestea“

- Advertisement -

Iarna şi-a intrat în drepturi şi în Neamţ, diverse instituţii indicând luarea unor măsuri pentru a fi evitate probleme. Un avertisment de la salvamontiştii din Ceahlău a fost emis luni, 6 februarie.

În el se precizează că drumeţiile montane nu sunt recomandate în această perioadă, cu avetizări meteorologice de vreme rea.

„În masivul Ceahlău şi în toată zona montană a judeţului Neamţ continuă să ningă, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 50 de centimetri. În următoarele patru zile drumeţiile montane nu sunt recomandate, traseele montane fiind greu accesibile, iar riscul de hipotermie extrem de mare“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Într-un comunicat se mai arată că ninsorile vor continua până miercuri, 8 februarie, sau joi, 9 februarie, iar temperaturile vor coborî în jur de -22 grade Celsius, cu precizarea că cele resimţite din cauza vântului vor fi considerabil mai scăzute. Astăzi, la ora 18.00, la Staţia meteo Ceahlău se înregistrau -15 grade Celsius, iar indicele de răcire era de -31 grade Celsius…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/avertisment-de-la-salvamontistii-din-ceahlau-2240190.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.