spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Avertismentul lui Marius Stan: „Vor ieşi cu cătuşe din Primărie!”

- Advertisement -

Audit pe ultimii trei ani, în valoare de 200.000 de euro, la societăţile şi serviciile aflate sub autoritatea municipalităţii şi la Primărie

Cea mai importantă hotărâre votată aseară de aleşii locali vizează alocarea sumei de 200.000 de euro din bugetul local pentru finanţarea unui audit general, al Primăriei, societăţilor aflate sub autoritatea Consiliului Locali şi serviciilor publice. Dacă până acum s-a făcut câte un audit intern pe anumite servicii, urmează să fie comandat un audit pe ultimii trei ani. „Va fi un audit extrem de amplu, pe care îl vom face din punct de vedere organizatoric, resurse umane, juridic şi finanţe-contabilitate la tot ce înseamnă aparatul Primăriei, societăţi şi servicii ale Primăriei. Nu ştiu ce-o să mai descoperim după aceea. Minuni, probabil!”, a explicat primarul Galaţiului, Marius Stan.

Un audit intern s-a terminat, altul începe
Primarul a anunţat că s-a încheiat auditul intern în privinţa Unicom (lucrările neexecutate şi plătite în Cartierul Cantemir) şi urmează să fie sesizată poliţia. „Urmează ca organele, nu noi, să stabilească vinovaţii pentru prejudiciul imens pe care l-au provocat bugetului municipiului. Prejudiciul final îl vor stabili instanţele”, a spus edilul Galaţiului.
Abia ce s-a încheiat un audit şi va începe altul, pentru că o situaţie strigătoare la cer tocmai a fost descoperită cu ocazia şantierului de la Inelul de Rocadă, unde cel mai simplu pentru Kaufland era să se „înţepe” în canalizarea ce trebuia să fie funcţională pe Prelungirea Brăilei. „Am făcut o expertiză tehnică, acea canalizare de pe Prelungirea Brăilei este inutilizabilă pentru că este mult mai sus decât nivelul apelor. Este făcută fără nicio utilitate de ICMRS, care a lucrat şi a încasat şi banii pe lucrarea care se chema «Modernizare strada Prelungirea Brăilei». Am demarat o anchetă, un audit intern şi ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor care trebuie să recupereze prejudiciul”, a anunţat Marius Stan.
În tot acest timp, un tăvălug de procese pierdute şi de sentinţe nepuse în executate de ani de zile iau din banii necesari oraşului. „Toate aceste procese s-au pierdut, după ce am văzut superficial în dosare, cu ajutorul oamenilor din interior!”, a punctat primarul. Marius Stan nu va tolera asemenea situaţii: „Eu am încredere în absolut toată lumea, până la proba contrarie. Celor care nu se raliază modului nostru de lucru, celor care nu se schimbă în ceasul al 12-lea – n-aş vrea, şi nu doresc – dar le spun că vor ieşi cu cătuşe din Primărie! Vă garantez şi o să vedeţi cât de curând acest lucru! Este un aviz pentru cei care cred că pe mai departe pot să facă ceea ce au făcut şi până acum, să aibă SRL-ul lor care funcţionează, fără ca nimeni să-i deranjeze, crezând că au deasupra o umbrelă care îi fereşte de orice. S-au înşelat!”.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.