Avertizare ANM de vreme rece, precipitații, vânt

Administrația Națională pentru Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rece, precipitații și vânt, valabilă în intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sudestul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Avertizare ANM: Vreme rece în toată țara

Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Prognoza meteo aprilie 2021

Frigul și ploile nu dispar așa de repede, chiar dacă am trecut deja de prima jumătate a primei luni de primăvară. Meteorologii spun că temperaturile rămân scăzute și devin normale pentru perioada din calendar doar la începutul lunii aprilie. …https://www.bzi.ro/avertizare-anm-de-vreme-rece-precipitatii-vant-4151324?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ