spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Cehia: Meteorologii au emis un cod roșu de ninsori

- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Cehia că Institutul Hidrometeorologic local a emis un cod roşu de ninsori pentru regiunile Boemia de Sud (Blatna, Dacice, Milevsko, Pisek, Strakonice) şi Vysocina (Moravske Budejovice, Telc), pentru perioada 2 – 3 decembrie. În acest interval de timp, se va depune un strat nou de zăpadă, de până la 40 de cm grosime.

„Vor exista perturbări semnificative ale transporturilor rutiere, alimentării cu energie electrică şi aprovizionării cu bunuri de larg consum. Unele elemente ale infrastructurii de transport sunt impracticabile circulaţiei feroviare şi rutiere. Autorităţile cehe recomandă populaţiei să fie pregătită pentru o eventuală lipsă de energie temporară în anumite localităţi din regiunile Boemia de Sud şi Vysocina, să urmărească anunţurile autorităţilor privind extinderea blocării unor căi rutiere sau feroviare şi în alte regiuni şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare”, transmite MAE. De asemenea, din cauza ninsorii abundente, se circulă cu dificultate către Aeroportul Vaclav Havel din Praga, iar intervenţia constantă a autorităţilor pentru degajarea pistei ar putea conduce la întârzieri ale zborurilor. Pasagerii sunt rugaţi să verifice informaţiile oficiale publicate pe paginile de internet ale companiilor aeriene.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/avertizare-de-calatorie-pentru-romanii-care-merg-in-cehia-meteorologii-au-emis-un-cod-rosu-de-ninsori-2601675

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.