6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Avertizare de vreme rea: unde ninge și județele în care sunt așteptate ploi

- Advertisement -

Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme rea în mai multe regiuni ale țării. În Dobrogea și Bărăgan, se anunță vijelii, iar la munte va ninge.

De duminică 20 noiembrie, ora 10 până luni, 21 noiembrie, ora 10, sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

image

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Luni, 21 noiembrie, între orele 5.00 – 18. 00, vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

image

La altitudini în general de peste 1.500 metri în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 centimetri…https://adevarul.ro/stiri-interne/meteo/avertizare-de-vreme-rea-unde-ninge-si-judetele-in-2221436.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.