spot_imgspot_img
13.9 C
Vaslui
20-apr.-2024

Avocat bârlădean trimis în judecată pentru abuz de încredere, după ce ar fi ridicat sume uriașe de bani în numele sindicaliștilor

- Advertisement -
ACUZAȚII… Avocatul Vasile Popa este acuzat de abuz de încredere, după ce ar fi ridicat niște bani în numele Sindicatului Național al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

LA JUDECATĂ… Un avocat din Baroul Vaslui, Vasile Popa, este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Iași de abuz de încredere. Procurorii l-au trimis în judecată pe avocatul bârlădean, în dosarul penal deschis de Sindicatul Național al DGASPC Vaslui, prin reprezentantul Gică Crețu, care este parte vătămată în cadrul dosarului. Urmează ca instanța de judecată să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații din cadrul Curții de Apel Iași vor asculta ce au de spus toate părțile implicate pentru a putea lua o decizie în acest caz. Contactat telefonic de redacția ziarului Vremea Nouă, avocatul Vasile Popa a precizat că nu știe nimic despre trimiterea în judecată de la Iași și își rezervă dreptul de a nu comenta până când nu se edifică despre ce este vorba în dosar.

În presa din județul Iași a apărut informația din care reiese că avocatul vasluian Vasile Popa (45 de ani) este acuzat acum de PCA Iași de abuz de încredere. „Avocatul din cadrul Baroului Vaslui, Vasile Popa, este acuzat de abuz de încredere. Inculpatul fusese împuternicit printr-o procură notarială, de către membrii Sindicatului Național al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, să ridice o sumă de bani, în numele membrilor sindicatului. A fost vorba despre o sumă de bani ce ar fi trebuit ridicată după emiterea unei sentințe civile de către Tribunalul Vaslui”, a declarat pentru mass media procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Anchetatorii ieșeni spun că avocatul vasluian Vasile Popa ar fi ridicat câteva miliarde de lei vechi, după emiterea sentinței civile amintite.

„În perioada decembrie 2017-decembrie 2018, inculpatul ar fi ridicat mai multe miliarde de lei. Acesta nu ar fi returnat suma de 613.412 lei (Ron- n.r.)    către 712 asistenți maternali. La audieri, inculpatul a recunoscut că ar avea de returnat o sumă de bani către Sindicatul Național al DGASPC Vaslui, însă a contestat cuantumul acestei sume”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, procurorul Adina Bocai.

În cursul zilei de ieri, reporterii ziarului Vremea Nouă l-au contactat pe avocatul bârlădean, dar acesta a refuzat să comenteze pe marginea situației. ”Nu știu nimic despre asta. O zi bună! Nu cunosc și nu am ce comenta. Când o să cunosc, o să comentez! O zi bună vă urez!”, a precizat scurt avocatul Vasile Popa din Baroul Vaslui, și care are cabinetul în municipiul Bârlad.

Care sunt acuzațiile aduse de DGASPC Vaslui avocatului bârlădean

Avocata Georgiana Păun, care apără cele revendicate de liderul Sindicatului DGASPC Vaslui, a precizat care sunt acuzațiile aduse avocatului bârlădean, Vasile Popa.

“Domnul avocat Popa Vasile a fost avocatul Sindicatului DGASPC în mai multe dosare. Colaborarea dintre ei a fost fără probleme, dar la un moment dat s-a ivit un nou dosar, cu mai mulți asistenți maternali care cereau concedii de odihnă. Au câștigat în primă fază la Tribunalul Vaslui, iar la Iași s-a dat o decizie de întoarcere a dosarului către Curtea Constituțională, care a declarat neconstituțională legea prin care se acordau acele concedii de odihnă. Așa că s-a desființat și hotărârea judecătorească prin care se acordau banii către asistenții maternali, pe care tot avocatul Popa o pusese în aplicare. Bazându-se pe bunele relații dintre avocat și Sindicat, s-a făcut o procură ca domnul avocat să încaseze banii, ca să fie luați mai repede și el urma să plătească sau să vireze mai bine zis fiecărui asistent maternal și membrilor de sindicat din lista respectivă cât i se cuvenea. O parte au primit niște bani, o parte nu au primit nimic. Totalul este de ordinul milioanelor de Roni (miliarde vechi) iar avocatul nu a returnat peste 613.000 de lei la peste 700 de persoane. S-a încercat să se obțină returnarea banilor de mai multe ori pe cale amiabilă, prin notificare, este și o hotărâre în civil, de la Tribunalul Vaslui (D 595/89/2020), unde a fost admisă returnarea banilor de către avocatul Popa, la peste 550 de oameni din acel dosar. S-a făcut apel la CA Iași, care a respins apelul, iar acum acest dosar are termen în 11 octombrie la ÎCCJ București. Noi avem un alt interes aici: oamenii care trebuiau să primească banii de la avocatul Popa, au fost notificați și li s-a pus poprire pe venituri (pensii, etc – n.r.) deoarece ei figurează că li s-au plătit sumele! Iar ei nu au primit niciun ban! DGASPC a formulat mai multe acțiuni împotriva oamenilor! Acum ei chiar dacă ar dori să dea banii înapoi, pentru că s-a desființat hotărârea, nu au de unde! Văzând că s-a desființat, nici avocatul nu a mai virat la restul de oameni banii! Practic, el a abuzat de încrederea lor, iar acum se judecă cu oamenii și cu sindicatul ca să le returneze banii. De aceea s-a trimis în judecată, dar din datele pe care le avem noi, acesta nu mai are niciun leu din banii încasați”, a precizat pentru ziarul Vremea NOUĂ, av. Georgiana Păun.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Halal avocat ia banii la oameni pe onorariu apoi nu-l mai vezi ,și te minte sunama mâine, poimâine de 2 ani asa !o sa îl dau și eu în judecata pt inselaciune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.