spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Avocata fostului episcop al Husilor, Cornel Onilã, DREPT LA REPLICÃ!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

REACTIE… Avocata fostului Ierarh al Husilor, Cornel Onilã, a transmis redactiei ziarului Vremea Nouã un „Drept la replicã”, pe care îl publicãm în integralitatea sa.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

28 COMENTARII

 1. Preoții nevinovați sunt târâți in scandaluri mediatice!!! Asta este adevarul!!! Se dorește distrugerea identității naționale romane prin slăbirea celui mai important stâlp: Biserica Ortodoxa!!!

 2. Pentru unii, cu bani, functioneaza protectia datelor cu caracter personal. Pentru altii acest lucru se incalca chiar pe siteul MJ din Romania iar doamna avocat nu se mai sesizeaza. Pentru unii, cu bani, functioneaza protectia datelor cu caracter persoanl. Pentru altii acest lucru se incalca chiar pe siteul MJ din Romania.Vezi exemplul de mai jos pe Portalul instantelor, Curtea de Apel Galati, Dosar Nr. unic (nr. format vechi) : 647/45/2020/a1
  Data inregistrarii 08.03.2021
  Data ultimei modificari: 29.12.2021
  Sectie: Secţia penală şi pentru cauze cu minori
  Materie: Penal
  Obiect: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  JITARU SEBASTIAN CRISTI Inculpat
  ONILĂ CORNEL Inculpat
  Anonimizat 1 Parte civilă
  Anonimizat 2 Parte civilă
  Anonimizat 3 Parte civilă
  EPISCOPIA HUŞILOR Parte responsabilă civilmente
  SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX ” SF. IOAN GURĂ DE AUR” Parte responsabilă civilmente

  09.04.2021
  Ora estimata: 8:30
  Complet: F-JCP11
  Tip solutie: Încheiere
  Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Onilă Cornel, privind emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru ca procurorul să precizeze „de câte ori a fost chemată persoana vătămată Turcu Denis, la organele de urmărire penală, în perioada 29.05.2018 – 11.12.2019” şi totodată, să depănă înscrisurile aferente respectivelor activităţi. Admite proba cu înscrisurile depuse de inculpatul Onilă Cornel. Dispune înaintarea, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi – în atenţia procurorului care a întocmit rechizitoriul, a „Memoriului” depus de inculpatul Onilă Cornel, în cuprinsul căruia sunt indicate cererile şi excepţiile invocate de acesta, în cadrul procedurii de cameră preliminară. Termen – 28.04.2021, ora 11. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 09.04.2021.
  Document: Încheiere de şedinţă 09.04.2021

  • Nu sunt omologate camerele 😀
   Oare cine o fi violat elevii atunci si de ce au dat părintii instituția in judecata ? de flori de cuc ?

   • L-au mai schimbat și Onila degeaba, sa-l pună înapoi pe înalt prea sfântul, elevii au avut vedenii, au fost violați de sfântul duh :))))

 3. Dna avocat are dreptate, justiția se face pe probe administrate legal, nu pe păreri și scoateri din context. Ca d-aia exista judecători și legi.

 4. In momentul cand apare in spatiul public film in care se vede si se aude ca omu o suge si ii si place si se foloseste de functie pt a corupe sau a obliga, ce plm vorbiti de prezumtia de nevinovatie?! Orice instanta nu il va condamna, atat pe el cat si pe descreieratul celalalt, la ani grei de inchisoare va fi corupta direct!

 5. Dacă ar știi oameni de rand ce se petrece în Episcopia Husilor l ar aduce înapoi pe Corneliu!!! Căutați în arhiva vremea noua și vedeți cine e pr Tacu și cum cară el oameni cu microbuzul de la Bârlad sa facă scandal în curte Episcopiei cum pr Oprea viitor director de seminar a dat tun de câteva miliarde când era secretar tot în arhiva găsiți,cum se aduc preoți divorțați de la Moldova și li se da funcții de conducere la Episcopie și multele altele, dar curând vor ieși multele la iveala.

  • Iurie, fostul secretar Marian Tudorica,

   Stiu toti ca Ignatie NU e acleasi lucru cu Onila. Dar Tudorica, fostul secretar, gelos si prost, scrie prostii. Ignatie este clar altceva. E un om cinstit si curat. Dar gelosii vor sa il murdareasca cu orice pret. Ignatie este ceea ce are nevoie Vasluiul acum. E un om bun. Restul sunt rautati si gelozii inutile.

   • Vasile cum adica?? ce ai vrut sa spui cu cuvantul – gelos – ? Cum adica fostul secretar sau era e – gelos – pe actualul episcop? Ce inseamna asta? Fereasca Dzeu. cum sa fie gelos un barbat pe alt barbat ? Ș( Ce ai vrut sa zici.

   • E chiar mai rău ca fostul episcop, de exemplu părintele Iurie divorțat, recăsătorit cu funcție și făcut și preot peste noapte, nu prea știe sa vorbească dar ….. e de a lui….ceilalti preoți care I aduceți cu numiri pe la Gugesti prin părțile Barladului aia de ce nu dau examen , nu știu sa scrie???? Vor ieși multe în presa și v a fi mândru domnul…

 6. Coruptia a ajuns la cote alarmante in biserici, banii, minciuna si aroganță își dau mâna împreună. Preoți lipsiți de orice scrupule, banii să iasă frate. Dar tăticul ignatie nu vede , nu aude nimic, cine îi face aceste articole în ziar???Nu este săptămână să nu vedem de câteva ori citate, plimbări, discursuri, felicitari… stai să vezi este ziua taticului suprem Ignatie acuși laude, mărinimie, dar fapte concrete…nik.Când va dispărea hoțiile oare, hoțul suprem este chiar el Ignatie deoarece le permite acestor popi ca coruptia sa meargă înainte. Onilă…sta bine merci, oare de ce nu vorbesti Ignatie, trăiască Ignatie, ce ai realizat în cei 5 ani ……nu-ti este rușine să te dai in spectacol….

 7. Doamna avocat omite legislația României. Atat timp cât utilizează sau administrează resurse financiare publice, BOR și personalul BOR au statut de instituție publica, implicit persoane publice, fiind obligați prin lege să ofere acces liber și neîngrădit la orice informație de interes public.
  S-a câștigat chiar în instanta un asemenea proces https://safielumina.ro/precedent-obtinut-de-sa-fie-lumina-bor-este-obligata-sa-se-supuna-legii-544/

  • Doamna avocat omite multe…; in primul rand, ignora, voit sau din nestiinta, principiul de drept roman al PUBLICITATII procesului penal. Adica, infractorul e judecat in fata „cetatii”, in loc public, iar cetatenii (locuitorii cetatii) au dreptul sa asiste si sa fie informati, fara restrictii de vreun fel!

   Intrebare: de ce se ascunde numele avocatei in petitia trimisa jurnalului? Ii e rusine de faptele ei? 😀

   • In acest caz, dreptul publicitatii procesului penal nu se aplica, deoarece, datorita infractiunilor presupus savarsite si fiindca partea vatamana a dorit sa fie secret.
    Doamna avocat nu se ascunde, este vorba de protectia datelor personale si refuza orice publicitate ieftina si fara sens specifica persoanelor mediocre ce cauta senzationalul.

    • Roxy, numele ei nu este dat, cred ca ptr a nu i se face reclama. Parerea mea. Ar vrea ea sa o pomeneasca lumea, sa o stie, sa o afle, dar nu e cazul. Reclama negativa, tot reclama e. Dar asa e cand esti anonima in profesie, nu zice nimeni cum te cheama 😀

 8. Tovarasul Onila are rang de episcop retras, asta ca sa ne intelegem. In al doilea rand, articolele de presa se refera la activitatea lui de cand era episcop cu drepturi depline. Mai lasati-ne cu prezumtia de nevinovatie in cazul unui scelerat. Nu v-ar mai fi jena sa aparati un individ care a batjocorit atatia tineri.
  Cornele, Cornele va veni o vreme cand va trebui sa platesti pentru toate. Atunci nu o sa te mai apere nici mama avocatilor. Din fata Domnului, nu ai sa ai cum fugi, mizerabilule! Pot sa te albeasca toate instantele din tara, cei ai pangarit tu nu se va sterge niciodata.

 9. Toate cele 3 situatii se aplica:

  1. Informarea publicului cu privire la probele existente in dosarul unei persoane acuzate de mai multe fapte de pedofilie prin folosirea constrangerii asupra celor al caror viitor depindea de el, precum si cu privire la derularea procesului penal PUBLIC al acesteia.

  2. Indicarea corecta a numelui prezumatului pedofil, a fotografiei sale fata si profil, a semnalmentelor sale antropomofice si a locului in care se afla in prezent, in libertate – din pacate -, pentru ca membrii respectivei comunitati sa-si poata proteja copiii.

  3. Informarea contribuabililor cu privire la masurile de ocrotire a prezumatului pedofil luate de B.O.R., institutie finantata de la bugetul de stat, care si-a propus sa faca orice pentru ca acesta sa aiba un nivel de trai mult deasupra mediei populatiei, pe banii contribuabililor.

  * Intrebare pentru superfericitu’ Daniel: ca sa i se satisfaca bietului episcop Onanilă 🙂 , in totalitate, nevoile „spirituale”, ii mai trimiteti, din cand in cand si cate un baietel, sa discute impreuna despre cele sfinte?

 10. Adica un episcop nu e persoana publica ?
  Școala cu elevii violați nu este o instituție publica ?
  Cum mizda pasii Onila nu e persoana publica ? când chiar si acum numai funcția i s-a luat, gradul și salariul tot de episcop il are, iar salariu plătit boșilor de la bor e de la STAT, direct de la noi, din taxele noastre
  pai fmm de ciumeti, când se împute va dați privați? dacă sunteți privați marș la munca în privat, nu la jumulit de bani din taxele noastre de la stat.

  • Bai neinformatule, nu vorbi in numele altuia daca nu ii sti situatia defapt. Omul nu mai are niciun salariu din 2017, cel care i-a luat locul a luat si salariul lui. Cere-i lui socoteala de banii din taxe!

   • Informatule!
    Curlangiul asta de-l aperi tu sta bine merci la o manastire in judetul Neamt pe banii nostri.
    I s-a pastrat salariul de episcop chiar daca acum nu mai are acest rang.I s-a pastrat salariul de episcop pentru ca stie multe.
    Cerem socoteala de banii din taxe si curlagiului care a fost si astuia de e acuma.
    E bine?

    • Neinformatule, vezi pe statul de plata la Arhiepiscopie. Mătușa mea care vinde lumânări la Varatec mi zis ca alții iau banii lui. Asa ca nu mai posta doar din presupuneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.