spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Avocații lui Buzatu, presiuni în instanță? “Pot fi aduși 5.000 de susținători în fața Tribunalului Vaslui”

- Advertisement -

RESPINGERE… Avocații baronului șpăgar, Dumitru Buzatu, caută tot felul de motive pentru a-l scoate din penitenciar. La ultimul termen de la Tribunalul Vaslui, când s-a cerut luarea unei măsuri mai blânde față de Buzatu, avocatul acestuia, Cristian Winzer, a atras atenția că judecata fostului președinte al CJ Vaslui se face în funcție de presiunea publică. Potrivit unor surse, acesta ar fi susținut în timpul ședinței că pot fi aduși 5.000 de susținători în fața Tribunalului, pentru a arăta că al său client nu este un pericol public. Ieri, de prea multă presiune publică, judecătorii Curții de Apel Iași au respins strămutarea procesului la Tribunalul Iași, ceea ce înseamnă că procesul va începe la Tribunalul Vaslui.

Dumitru Buzatu se plângea încă de luna trecută de presiuni asupra judecătoarei care îi judecă dosarul. Pescarul de șpăgi sugera că până acum toți judecătorii care au avut dosarul lui pe mână au luat doar decizii în defavoarea sa tocmai în concordanță cu percepția opiniei publice, nu cu faptele reclamate. Astfel, susținea Buzatu, s-a ajuns la “consecința clară și directă a afectării grave și iremediabile a însuși actului de judecată. “Reacțiile publice/percepția opiniei publice și atenția deosebită acordată cauzei/ mediatizarea excesivă a cauzei (atât la nivel național, cât mai ales la nivel local) au generat și generează o reală presiune asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Vaslui, concretizată nefiresc asupra modului în care aceștia “privesc” și soluționează cauzele care le sunt repartizate (indiferent de obiectul cauzei/procedurii), fiind confirmat dincolo de orice altă posibilă interpretare rezonabilă că reacțiile publice și percepția opiniei publice au fost insuflate în mod direct și judecătorilor acestei instanțe, care au ajuns să soluționeze cauzele care mă vizează doar la presiunea opiniei publice și doar în sensul pretins cerut de opinia publică (defavorabil subsemnatului!) – prin afectarea gravă și iremediabilă a însuși actului de judecată (trebuind a se observa că toți judecătorii se raportează determinant și la calitatea subsemnatului de președinte de consiliu județean și la “funcțiile publice și politice” pe care le-am deținut și exercitat înainte de a dobândi vreo calitate procesuală în Dosarul penal nr. 19/P/2023, fiind absolut evident că, în contextul acestei mediatizări excesive a cauzei, funcțiile publice și politice sunt folosite tocmai în sensul și scopul alterării/ influențării opiniei publice, a cărei percepție negativă, odată insuflată judecătorilor din cadrul Tribunalului Vaslui în forma influenței și a presiunii, să compromită iremediabil însăși capacitatea acestora de a înfăptui actul de Justiție în mod imparțial)”, se argumenta în cererea lui Dumitru Buzatu prin care acesta solicita strămutarea procesului la Iași.

Amenințări cu susținătorii în fața Tribunalului

Cererea lui Dumitru Buzatu, de strămutare a procesului de la Tribunalul Vaslui la Tribunalul Iași, a fost susținută și de către avocații acestuia. Potrivit unor surse demne de încredere, avocatul Cristian Winzer ar fi afirmat în instanță că clientul său nu este un pericol public și, ca să dovedească asta, ar putea fi aduși 5.000 de susținători în fața Tribunalului, care să-l aclame, cel mai probabil, pe Buzatu. Practic, prin acestă afirmație, și Winzer a lăsat de înțeles că judecătoarea care îl judecă pe Buzatu ia decizii în funcție de presiunea publică, făcând probabil referire și la faptul că aceasta a judecat și cazul violatorilor din Văleni, care au fost trimiși după gratii abia după ce opinia publică s-a revoltat. Contactat telefonic de redactorii cotidianului Vremea Nouă, avocatul Cristian Winzer a negat că ar fi afirmat așa ceva în ședință. “În primul rând, ședința a fost nepublică, nu știu de unde aveți astfel de informații. Dumneavoastră faceți niște afirmații la o procedură care este nepublică, prin urmare am să vă rog să aveți foarte mare grijă ce spuneți și ce scrieți. Nu am cum să discut ceva ce este raportat la o procedură nepublică. Am susținut public că acest caz se judecă în funcție de presiunea publică, nu este un secret. Este o realitate ce rezultă din derularea procedurilor și am convingerea fermă că acesta este adevărul. Cât privește afirmația cu aducerea susținătorilor domnului Buzatu în fața Tribunalului Vaslui, eu vă pot spune doar atât, că nu fac justiție în stradă”, a susținut avocatul Cristian Winzer.

De prea multă presiune publică, judecătorii Curții de Apel Iași au respins strămutarea dosarului

Faptul că judecata lui Dumitru Buzatu nu se face în funcție de presiunea publică a fost confirmat marți, 5 martie, și de către judecătorii Curții de Apel Iași, care au respins cererea baronului PSD de strămutare a dosarului. “În baza art. 74 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Buzatu Dumitru, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2562/89/2023/a1 înregistrat pe rolul Tribunalului Vaslui. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul Buzatu Dumitru la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia instanței. Decizia de ieri este definitivă și nu poate fi atacată, ceea ce înseamnă că judecata lui Dumitru Buzatu va începe la Tribunalul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

 1. Susținători la șpagă ca și boșorogul de după gratii.Daca faci un calcul simplu tot județul Vaslui depășesc numărul propus de avocat.Cit ai primit, .,…?rușine.Buzatilor 30 ani a-ți sărăcit Județul.

 2. Hotul asta mă? Să.si aducă omanei plătiți să zică de bine de el? Toți murim de foame in Vaslui și nu avem locuri de munca din cauza deciziilor lui și din cauza rudelor lui care sunt puse pe posturi mari? Ce aveți copii? Trezirea la realitate.Sa stea in pușcărie la câți bani a făcut și i.a trecut pe numele altora!

 3. Câți bani au furat poate plăti chiria și 10000 mii oameni duceau o viață decentă acum când Buzatu este după gratii oameni o duc foarte rău

 4. Devenise cam idiot Buzatu de-o vreme dar confirmarea vine prin alegerea acestui avocat care face declarații impardonabile pentru el și pentru Mitica.
  El, ca avocat, poate fi oricând luat la întrebări, iar pe Mitica il infunda și mai mult.
  Baa PSDeilor, nu pricepeti ca asa a vrut Ciolacu și Bruxelles și Winzer tocmai asta face, îl infunda pe Mitica???
  Urmatorii pe lista minimizatilor din PSD vor fi Solomon și Popica tocmai pentru a li se șterge urma în acțiunea de decădere a lui Mitica?
  Eu știu ce spun!

 5. Cum își permite acest avocat sa sfideze JUSTITIA?
  La pușcărie cu el!
  Parchetul nu îl ia la întrebări pentru ca pune presiune pe justiție?

 6. Mă doare sufletul că, un judeţ ca al nostru, după ce că este lipsit de resurse, a mai fost căpuşat de ,,şobolanii” de IAŞI!
  Când trec pe ,,drumul strategic” il ,,pomenesc” pe acest maimuţoi care şi-a bătut joc de noi ……te blestem, să mori in chinuri groaznice nenorocitule….

 7. Ce rusine! Va adceti aminte cine a mai procedat asa? Marele strateg Adrian Nastase care a venit cu organizatia PSD la tribunal pentru fratele gurului Bivbolaru. Ce tupeu . PSD nu se dezminte. Facem ce vrem ca putem. Ne sprijina o …tara intreaga. O tara crestina care a ales de trei ori un ateu declarat la conducerte. De acolo a pornit totul…

 8. Tupeul e asa mare pe acest avocat incat eu il consider santaj. Cum sa spui ca aduci 5000 de oameni? Cand vrei tu? Ca sa ce? Sa demonstrezi ca nu e spagar?
  Buzatu tre sa ia inchisoare pe viata pentru ca a furat non-stop….a saracit un judet…..UN JUDET INTREG A SARACIT

 9. Cristiane WNZERE și tu faci parte dintr-o breaslă de escroci la fel ca acest ticălos scelerat dezaxat…….da poate să aducă 5000 de sustinători de la BĂLĂCEANCA SOCOLA !

 10. Avocatule ești = cu un excroc sentimental.
  Noi cei din Moldova venim in fața judecătoriei, așa cum ai dori dumneata, în timpul procesului DAR pentru motivul că acest BETIVAN NOTORIU( care este bolnav, cu toate bolile, la cap) să ne exprimăm ofurile, supărările, etc că avem UN TRAI LA LIMITA EXISTENTEI.
  INFRACTORUL Buzatu îmi doresc să fie pus în libertate cu o singura condiție:
  1. Sa i se confiște tot
  2.Să trăiască cu valoarea pensiei mele 2150 lei intr-un apartament neizolat( așa cum la dat Ceaușescu)

 11. Daca tot „vin” 5000 de sustinatori,sa puna si bani de cautiune,si printr un document semnat de fiecare,sa ii plateasca ei pensie speciala…nu eu cel furat atatia ani,si alungat de saracie din judet,cand va urca,ca pe vite in autocare,nu uitati sa cereti documentul sa semnati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.