5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Avocații suceveni, protest cu banderole albe în semn de solidaritate cu un coleg condamnat la închisoare

- Advertisement -

Avocații suceveni s-au raliat protestului inițiat la nivel național în semn de solidaritate cu doi colegi condamnați la pedepse cu executare în dosarul Ferma Băneasa. Începând din 4 ianuarie, avocații suceveni intră la procese cu banderole albe pe mână, o altă formă de protest urmând a fi stabilită după ce soluția va fi motivată.

”Consiliul Baroului Suceava a luat act cu reală îngrijorare, atât de soluția de condamnare a unor avocați din cadrul Baroului București pentru fapte ce reprezintă, în realitate, activități specifice profesiei, dar și împrejurarea că autoritatea de lucru judecat a unor hotărâri judecătorești ar fi grav nesocotită în cursul derulării anchetei penale din dosarul finalizat cu hotărârea de condamnare menționată. Apreciem că aceste aspecte sunt de natură a afecta într-o manieră semnificativă nu doar libertatea și independența profesiei de avocat, dar și principiul securității raporturilor juridice, dreptul oricărei persoane la un proces echitabil, și, nu în ultimul rând, independența Justiției”, se arată într-un comunicat semnat de Liviu Mihai, decanul Baroului de Avocați Suceava.

Prin același comunicat, Consiliul Baroului Suceava a decis să sprijine orice formă de protest care va fi adoptată în viitor la nivel național, ”în scopul protejării dreptului la apărare, a independenței și liberului exercițiu al profesiei, precum și al restabilirii încrederii publice în actul de justiție”. … https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-01-07/Avocatii-suceveni-protest-cu-banderole-albe-in-semn-de-solidaritate-cu-un-coleg-condamnat-la-inchisoare

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.