“Avocatul” Buzatu isi baga coada in PNL!

Bordeianu primeste ajutor de unde nu se astepta nimeni

NEBUNIE… Scandalurile s-au tinut lant, ieri, la Comitetul Executiv al PNL. Dupã rãfuielile cu cei care l-au refuzat pe Gigi Becali, au urmat discutiile cu organizatiile din teritoriu si candidaturile propuse pentru viitorul mandat parlamentar. Vasluiul nu a fost ocolit de probleme, în conditiile în care actualul deputat Dan Bordeianu are mari probleme cu toatã lumea, fie cã este vorba de colegi de partid sau de primari sau autoritãti. Conform unor surse, liberalii vasluieni s-au plâns de faptul cã Bordeianu nu are nicio sustinere în judet, nefiind agreat de niciun primar pentru cã nu ar fi încercat nicio zi din mandatul sãu sã ajute vreo comunitate, în afara situatiilor în care firma sa, Ecoloc, avea vreun interes material. Dupã câteva ore de negocieri, Crin Antonescu, presedintele PNL, a anuntat cã-l va lãsa pe Bordeianu sã candideze pe Colegiul Vaslui rural, al cãrui parlamentar este, dintr-o singurã ratiune: a votat la demiterea Guvernului Ungureanu! Nici confirmarea doctorului Nelu Tãtaru nu a fost lipsitã de peripetii, întrucât Antonescu dorea sã impunã pe acest colegiu pe unul dintre liberalii de la Bucuresti. Pânã la urmã, pus în fata argumentelor organizatiei de la Vaslui, Antonescu a cedat si a anuntat cã dr. Tãtaru va fi candidatul USL la Colegiul Senat Husi, unde se va bate cu deputatul PDL Dan Marian. Senatorul Cristian David a primit o misiune delicatã din partea conducerii centrale, urmând a fi candidatul USL pe Colegiul diasporã Europa, unde va fi în contact cu miile de vasluieni plecati la muncã în spatiul UE.

Liberalul-sef al judetului, Florin Ciurariu, nu a avut nicio problemã în a fi confirmat drept candidatul PNL pentru Colegiul de deputati de la Negresti. O candidaturã acceptatã de toatã lumea, întrucât Ciurariu nu si-a creat dusmani în judet. Nu la fel de usor a fost în cazul deputatului Dan Bordeianu, cel care avea prima optiune pentru un nou mandat în Colegiul Vaslui rural. Colegiul cu pricina este o necunoscutã pentru Bordeianu, care timp de patru ani nu a trecut mãcar prin Vãleni, Solesti sau Miclesti, darãmite sã mai aducã si investitii în aceste localitãti. Conform unor surse din PNL, liberalii au spus cã Bordeianu nu este dorit pentru un nou mandat de niciun primar din colegiul sãu, nici de cei de la PSD, nici de primarii liberali. “Domnule presedinte, dl. deputat Bordeianu nu este acceptat de nimeni, nu a fãcut nimic pentru acest colegiu. Este o propunere a Biroului Executiv Judetean, prin care respingem candidatura Domniei sale pentru un nou mandat.”, au spus liberalii vasluieni cãtre Antonescu. Acestia au adus si documentul emis de Delegatia Permanentã a PNL Vaslui, prin care Bordeianu era anuntat cã nu primeste “binecuvântarea” colegilor pentru al doilea mandat ca deputat.

Liberalii din Botosani, avocatii lui Bordeianu!

În scandal s-a implicat, în mod neasteptat, chiar presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, care este si liderul organizatiei PNL din acest judet. “Domnule presedinte Antonescu, eu cred cã lucrurile nu stau chiar asa. Am vorbit cu dl. presedinte Dumitru Buzatu, care m-a asigurat cã va da tot sprijinul sãu dlui deputat Dan Bordeianu, deci nu vom avea probleme în acest colegiu. S-a vorbit deja cu primarii de la PSD si PNL si lucrurile sunt aranjate.”, a spus Turcanu, luându-i prin surprindere pe liberalii din Vaslui. Antonescu si ceilalti lideri liberali au discutat mult timp pe tema situatiei din judetul Vaslui, având în vedere cã toti colegii din Delegatia Permanentã au votat împotriva lui Bordeianu, acesta cãutând sprijin în alte judete, în care chiar nu are nicio treabã. Pânã la urmã, Antonescu a anuntat: “Nu pot, domnilor colegi! Trebuie ca dl. deputat Dan Bordeianu sã candideze pentru un nou mandat în colegiul Domniei sale pentru cã i-am promis cã-l voi valida pentru un al doilea mandat atunci când a votat la motiunile de cenzurã la adresa PDL si la cãderea Guvernului Ungureanu. Asta e, va trebui sã vã împãcati cu ideea si sã-l sprijiniti!”, a completat presedintele PNL. Si-uite asa, unul dintre cei mai nepopulari parlamentari din istoria Vasluiului, omul ales cu doar 1.900 de voturi, va candida pentru un al doilea mandat în care va dormi în bãncile Camerei Deputatilor, sprijinit de armata de primari USL din acest colegiu. “Eu nu am nimic cu acest om, este un derbedeu, dar ce cautã sã mai candideze cât timp noi am decis cã nu-l mai vrem pentru un alt mandat? Nu a fãcut nimic cât a fost deputat, nu a simtit PNL cã a avut deputat în acest judet. Si, dacã e sã fim corecti, de ce am mai votat în Delegatia Permanentã, dacã Bucurestiul ne-a cãlcat în picioare?”, se întreba, asearã, un primar liberal.

Nelu Tãtaru, confirmat cu greutate

Cum senatorul Cristian David nu va mai candida pe Colegiul Senat Husi, primind însãrcinare din partea partidului pentru colegiul de Senat diaspora Europa, s-a pus problema candidatului care sã-i urmeze lui David. Conducerea PNL a încercat sã forteze trecerea unui liberal din Bucuresti pe acest colegiu, desi era o propunere pentru medicul Nelu Tãtaru, o personalitate a Husului. Liderii PNL de la Vaslui au sustinut cã Tãtaru trebuie sã fie candidatul pentru acest colegiu si au primit confirmarea cu mare greutate. Interesant este cã senatorul David a primit si el o sarcinã foarte grea, aceea de a convinge electoratul din diasporã sã voteze cu USL, având în vedere cã este recunoscut cã diaspora voteazã de obicei cu PDL si Traian Bãsescu. De data aceasta, David va reprezenta si miile de vasluieni care sunt la muncã în statele UE, ceea ce înseamnã cã senatorul PNL nu va rupe de tot legãturile cu judetul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ