spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

„Azi am luat 300 lei spagã”!

- Advertisement -
RIGUROS Unul dintre agentii care atacau pe drumul european avea o agendã în care nota cu cea mai mare rigurozitate totul. „Azi am primit 300 lei spagã. Mai am de luat 50 de lei de la x”

Unul dintre politistii arestati în dosarul agentilor corupti de la Husi îsi nota în agendã toate încasãrile:

ESEC…. Politisii de la Husi, arestati în dosarul instrumentat de ofiterii Anticoruptie, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, vor face Crãciunul dupã gratii. Nici ei, si nici politistul de frontierã implicat în aceleasi activitãti ilegale, si, de asemenea, nici complicele lor, nu au reusit sã convingã instanta Curtii de Apel sã le admitã contestatia si sã obtinã o mãsurã preventivã mai blândã. Între timp, ies la ivealã detalii între râs si plâns: unul dintre politisti era atât de constiincios cu banii pe care îi primea legal sau ilegal, cã nota totul într-o agendã. La perchezitiile domiciliare agenda a fost gãsitã, iar ofiterii DGA au putut citi: „Azi am primit 300 lei spagã. Mai am de luat 50 de lei de la x”, scria, riguros, politistul. Anchetatorii au ridicat agenda, pentru cã s-ar putea sã le foloseascã în deslusirea cazului.

Instanta Curtii de Apel Iasi a decis vineri, 8 decembrie, sã respingã contestatiile formulate împotriva arestului preventiv, în cazul agentilor Florin Roman, Hututui Dumitru, Andrei Kuniac, Dãnut Dãnilã, Lucian Iulian si Botu Cãtãlin, dar si în cazul politistului de frontierã Lucian Bojoga, care a contestat arestul la domiciliu. Rãmâne dupã gratii, împreunã cu cei sase agenti de la Politia Husi, si complicele lor, Androni Ionel, cel care era pus de agentii organizati în acest grup acuzati de DGA, sã circule ostentativ pe drumul Husi – vama Albita, ca sã provoace soferii sã încalce Codul Rutier, pentru a li se putea pretinde mitã, ca sã nu li se ia permisul. De reamintit cã acesti politisti huseni sunt cercetati într-un dosar fãrã precedent, în care oamenii legii sunt acuzati de anchetatori cã s-au organizat într-un grup infractional organizat, au luat „mitã în formã continuatã”, au comis „abuz în serviciu” si, unii dintre ei, sunt acuzati si de „delapidare”. Evident, avocatii care îi apãrã pe acestia insistã cã prezumtia de nevinovãtie sã fie luatã în consideratie pânã la o hotãrâre definitivã si irevocabilã a instantei de judecatã. Între timp, mai apar detalii din dosar, care strârnesc si uimire, dar si zâmbete. De pildã, la perchezitiile domiciliare, unul dintre agentii care ‚atacau” spaga pe drumul european avea o agendã în care nota cu cea mai mare rigurozitate totul. „Azi am primit 300 lei spagã. Mai am de luat 50 de lei de la x”, scria, constiincios, politistul. Evident, agenda a fost ridicatã de ofiterii DGA si este probã în dosar. „Pânã la urmã, totul va fi clarificat în instantã. Anchetatorii pot face acuzatii, dar rãmâne de vãzut dacã probele cu care sustin toate acuzatiile vor fi convingãtoare în instantã. Noi insistãm ca prezumtia de nevinovãtie sã fie luatã în consideratie în permanentã, pânã la pronuntarea finalã a instantei de judecatã”, spun, în replicã, avocatii agentilor. De mentionat cã arestarea preventivã dispusã în cazul inculpatilor din dosar, de cãtre instanta Tribunalului Vaslui este de 30 de zile si dureazã pânã pe data de 28 decembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII