spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

AZI EȘTI, MÂINE TE-AI DUS! | Care sunt șansele ca Solomon să ajungă custode la muzeu?

- Advertisement -
RISCURILE MESERIEI… Adrian Solomon face echilibristică pe o ață foarte subțire în tentativa sa de a-și păstra fotoliul lui Dumitru Buzatu

JOCURI POLITICE… În mod corect, logic și legal, Adrian Solomon este muzeograf la Muzeul din Vaslui pentru că acolo, acesta a concurat pentru un post și, fiind bine pregătit, l-a cîștigat. Deocamdată, acest serviciu îl așteaptă, pentru că, momentan, el este ocupat cu treburi mai importante, precum Parlamentul României sau Organizația Județeană PSD Vaslui. Aici, e prematur să spunem dacă e sau nu bine pregătit. Deocamdată, primele sale acțiuni din postura de președinte interimar arată cel puțin confuzie, dacă nu chiar disperare în tentativa de a se ridica la nivelul predecesorului său. Și aici nu vorbim de corupție, ci de abilitate politică. Problema lui Solomon este că timpul său se scurge rapid și, dacă nu va produce rezultatele scontate, muzeul îl așteaptă cu ușile larg deschise!

Adrian Solomon și-a început mandatul de președinte interimar cu o decizie șocantă. Și-a ignorat întreaga organizație și a nominalizat doi candidați pescuiți strategic de la PNL pentru candidaturile la primăriile Vaslui și Bârlad: Lucian Braniște și Dumitru Boroș. Este foarte posibil ca aceasta să fie ideea lui Dumitru Buzatu, preluată ad-hoc de Solomon odată cu multe alte indicații prețioase și cu girul de părinte politic de la domnul de la penitenciar. Din acest punct de vedere, Buzatu nu are nimic de pierdut, după gratii, dar Solomon s-a pus singur între ciocan și nicovală. Probabil, ideea de bază a acestor mutări năstrușnice o constituie coalizarea celor două bazine electorale, PSD și PNL. De fapt, cel mai probabil, cei mai mulți, atât de la PNL cât și de la PSD, se vor simți frustrați și manipulați. E puțin probabil ca liberalii să voteze un coleg care a trădat și s-a dus la PSD și e și mai puțin probabil ca pesediștii să voteze un fost liberal din cauză că n-a fost un pesedist destul de bun să candideze în locul său. Cazuri s-au mai întâmplat multe în România și chiar în județul Vaslui. Cel mai cunoscut este cel al fostului democrat Victor Cristea, ademenit de Buzatu la PSD. Nu negăm faptul că altoirea politică nu merge în România. Doar că acest caz, în care oamenii politici Solomon și Boroș s-au duelat atîția ani și deodată au devenit prieteni și parteneri și vin împreună să ceară votul electoratului, miroase extrem de dubios. Prin această decizie, pare că Solomon subestimează mult intelectul electorilor și se adresează unui segment deja ocupat de AUR și de Șoșoacă.

Greșeala… Ciupilan

Solomon are încă două mari greșeli care îl pot propulsa spre postul de muzeograf. Prima este faptul că l-a ignorat pe Jan Ciupilan. Nici măcar Buzatu nu-și permitea acest lucru. Poate nu-i răspundea mereu la telefon, dar nu-și permitea să-l ignore, pentru că Jan Ciupilan nu este doar primarul orașului dintre vii. Nu degeaba acesta a emis pretenții, imediat după arestarea lui Buzatu. Și chiar dacă s-a resemnat rapid și pe moment privitor la președinția organizației județene, asta nu înseamnă că a renunțat de tot. În plus, faptul că Solomon l-a scos de tot din calcul la candidatura CJ Vaslui, neapărând nici măcar în sondaje, e ca o palmă de Cacaina dată peste obrazul roșu al lui Ciupilan. Poate să fi fost cauza sau doar pretextul, dar la Huși Ciupilan militează pentru liste comune PNL-PSD. Practic, este același lucru pe care îl face Solomon la Vaslui și Bârlad, cu candidații de la PNL. Diferența este că Ciupilan nu fură de la nimeni și propune o alianță legală. O altă diferență este că, dacă lui Ciupilan îi iese strategia iar lui Solomon, nu…asta înseamnă un alt pas înainte spre muzeu!

Greșeala… Tătaru

Solomon a presupus și, probabil, a sperat, ca doctorul Tătaru să nu candideze la șefia CJ Vaslui. Doar că acesta chiar o va face și, așa cum ne-a declarat, nu s-a pus niciun moment problema să existe un alt candidat PNL la această funcție. “Nu mi-am anunțat, încă, public candidatura mea la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, pentru că această candidatura trebuie validată de Biroul Politic Național al PNL. Vă asigur că în momentul în care aceasta se va întâmpla, voi organiza o conferință de presă în care voi putea vorbi despre această candidatură!”, ne-a declarat doctorul Nelu Tătaru.

Solomon nu este președinte, este interimar!

ÎNTREBARE… Dincolo de jocurile înalte și de greșelile lui Solomon, se află seva partidului, toți primarii pesediști cu ajutorul cărora Buzatu și-a asigurat supremația mandate la rând. Părerea majoritară în rândul acestora este cea enunțată în subtitlul de mai sus: Adrian Solomon nu este președintele organizației pentru că noi nu am ales, încă, pe nimeni! În acest caz extrem de complicat se pune, încă o dată, întrebarea ce șanse sunt ca Solomon să ajungă custode la muzeu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. bravooooo dar cu AURR ( partid al rromilor ) si cu AER nu faceti coalitie ,, nici PSD si nici PNL. pacat ,, grabitiva ca aceste formatiuni au oameni,, Partida rromilor e la pamant .
  Majoritatea rromilor sint la AER – Partid care intradevar stie sa aplice toate oportunitatile pentru rromi, si in plus sint discutii ca aceasta structura sa puna liste proprii .. Asa ca!!!!!!!!!

 2. Trimiteți oamenii ăștia de știință savanți de renume mondial pe marte sa ducă PSD în spațiu ca acolo le e locul la stelele astea căzătoare. Sa facă alegeri de partid între ei pe Marte….. ca acușica vine aprilie…

 3. Priviti și voi ce jigodii va conduc🤕🤕🤕 oameni cu studii , stați și vă lăsați călcați în picioare de toți analfabeții și hoții …vai de capul vostru ☹️

 4. ce tot bagati la inaintare liste comune? e ud tataru in chiloti daca ajunge sa se milogeasca la solomon pt liste comune si va baga pe voi in fata sa promovati ideea. ( nu uitati sa mai bagati si aur in text ca de acolo suge lucica)

 5. Gândim la fel. Ciolacu va spune: „Solomoane, ti-am dat toata puterea, dar nu ai stiut sa o gestionezi”. În fapt, Ciolacu știe mai bine ca dacă vrei sa scapi de cineva, îl promovezi.
  Bravo Ciolacu!

 6. Numai prostii scrieți. În toate articolele îl pupați pe Tătaru în cur! Ce vă e frica așa de el? Dacă sunteți ziar , atacați toată clasa politică, ca toată merită!

 7. Niciun PSDist cu scaun la cap, dacă o mai exista vreunul, nu-i agreează pe trădătorii lui Mitica, adică Solomon și Popica.
  Ambii, prin voia lui Ciolacu, l-au făcut pe Buzatu.
  Dar Ciolacu este enorm de abil, aparent s-a revansat, i-a creat lui Solo contextul aparent de putere, dar care este iluzorie si oricând se poate debarasa de el sub argumentul rezultatelor slabe.
  Prosti mai sunt PSDistii ăștia de acum! Baa…va mai trebuie și unul care poate înțelege esenta lucrurilor între voi…

  • Gândim la fel. Ciolacu va spune: „Solomoane, ti-am dat toata puterea, dar nu ai stiut sa o gestionezi”. În fapt, Ciolacu știe mai bine ca dacă vrei sa scapi de cineva, îl promovezi.
   Bravo Ciolacu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.