Bacalaureat 2014: Luni, proba scrisã la Limba si Literatura Românã

ÎNCEP EMOTIILE…Absolventii de liceu din judetul Vaslui vor sustine luni, 30 iunie, proba scrisã la limba românã a examenului de Bacalaureat. Testarea începe la ora 9:00 dimineata si dureazã trei ore, însã elevii au voie sã iasã din salã dupã o orã si jumãtate, cel mai devreme.

Cu toate cã de pe data de 10 iunie au intrat în febra examenului de maturitate, pentru absolventii clasei a XII-a adevãratele teste încep abia de luni, 30 iunie, odatã cu desfãsurarea probelor scrise. Acestea, de altfel, sunt singurele care se iau în calcul la stabilirea mediei finale de la Bacalaureat. La nivelul judetului Vaslui aproximativ 2500 de candidați vor sustine mâine, începând cu ora 9:00 examenul la Limba Românã, unde se vor da douã variante de subiecte, una pentru profilul real si alta pentru uman, potrivit Ministerului Educatiei. Pe 2 iulie va avea loc proba obligatorie în functie de profil, respectiv matematicã sau istorie, iar pe 4 iulie, proba scrisã la alegere a profilului si specializãrii, respectiv fizicã, chimie, biologie sau informaticã; geografie, filosofie, economie, psihologie sau sociologie.

Proba la limba românã- oral nu a pus probleme elevilor vasluieni

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare în limba românã, desfãsuratã în perioada 10-12 iunie, a fost trecutã cu bine de elevii vasluieni. Dintre cei 2484 de candidati înscrisi, 65 n-au acordat interesul cuvenit examenului maturitãtii, luând decizia de a nu se prezinta. Restul au fost promovati în proportie de 100 % dupã cum urmeazã: 1792 de candidati au fost inclusi la nivelul de competentã “experimentat”, 509 au primit calificativul “avansat” si doar 118 s-au multumit cu calificativul “mediu”.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ