spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Bacalaureatul de toamnă s-a încheiat, 78% dintre candidați au fost prezenți la proba finală!

- Advertisement -
ABSENȚI… 109 candidați nu s-au prezentat la cea de a treia probă a examenului de maturitate, chiar dacă s-au înscris.

TESTE… Examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, s-a desfășurat fără incidente anul acesta. Chiar dacă în restul țării au existat situații în care elevii au rezolvat subiectele la comun, pe grupurile din mediul online, vasluienii au fost liniștiți și au respectat toate regulile. La cea de a treia probă scrisă, 77.97% dintre candidații înscriși s-au prezentat în cele patru centre de examinare. Rezultatele preliminare vor fi afișate la finalul lunii august, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi.

În județul Vaslui, probele examenului de Bacalaureat au fost lipsite de tentative de fraudă. Totuși, pentru restul țării această sesiune nu a fost atât de liniștită. Zeci de elevi au pozat subiectele primite și le-au postat imediat pe o rețea de socializare, în încercarea de a primi sprijin din partea prietenilor. La scurt timp, aceștia au fost depistați și au fost eliminați din examen, fără a mai putea participa la următoarele sesiuni de examinare. La cea de a treia probă, în județul Vaslui au fost prezenți 386 candidați, mai exact 77,97% din totalul celor înscriși. Proba s-a desfășurat în 4 centre de examen. Nu au participat 109 candidați. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate miercuri, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Când se vor putea depune contestațiile

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.