3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Bacăul se surpă. Infiltraţiile de la conductele din subteran şi ploile crează probleme mari în oraş

- Advertisement -

Oraşul se confruntă cu surpări pe mai multe străzi. Pe strada Mărăşeşti din Bacău, în apropiere de Piaţa Sud, a reapărut o surpare de teren care fusese acoperită în urmă cu câteva luni. Autorităţile recunosc că situaţia este gravă şi se intervine pentru limitarea fenomenului.

Pe lângă problema asigurării apei potabile, Bacăul se confruntă, mai nou, şi cu un fenomen ce ia amploare de la o zi la alta: surpările de teren.

O surpare mai veche, pe strada Mărăşeşti, a reapărut recent, deşi s-a lucrat pentru acoperirea ei.

Viceprimarul Bacăului, Liviu Alexandru Miroseanu, spune că fenomenul este provocat de infiltraţiile de apă de la conductele din subteran, dar şi de ploile căzute în ultima perioadă.

„De ceva vreme ne confruntăm cu un pericol ascuns. Utilaje de reparaţii au stat multă vreme pe strada Mărăşeşti, în apropiere de Piaţa Sud, acolo unde s-a produs efectiv o surpare de teren. Ce-i drept, de mici dimensiuni. S-a securizat zona, s-au limitat proporţiile, s-a lucrat, lucrurile păreau că au reintrat în normal. Doar că astăzi a reapărut şi nu se poate imputa nimic celui care a efectua reparaţia. Cauza o reprezintă infiltraţiile de apă de la conductele din subteran, amplificate şi de ploile din ultimele zile”, explică edilul.

Citeste mai mult: adev.ro/rdvpsg

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.