Băcești, un fel de Beverly Hills al rromilor: vila lui Mercedes, Chiparos sau Maradona și porți marca Versace!

SUSPICIUNI… Casele impresionante și frumos colorate sunt construite cu ajutoarele sociale primite de la statele din vestul Europei la care se adaugă banii proveniți din activități nu tocmai legale.

AROGANȚE… În ultimii ani, într-o comună din județul Vaslui vile imense și mașini luxoase au început să își facă apariția printre căruțe și saracie. La prima vedere, ai crede că te afli într-un cartier rezidential din Beverly Hills, dar de fapt, este vorba despre satul Băcești. Casele impresionante și frumos colorate ascund însă un adevăr murdar. Ele sunt construite cu ajutoarele sociale primite de la statele din vestul Europei la care se adaugă banii proveniți din activități nu tocmai legale pe care rromii din Băcești le desfășoara în afara granițelor României.

Care mai de care mai colorate și mai împodobite. Ridicate pe cel puțin 2 etaje, cu zeci de camere fiecare, cu poriț și garduri metalice acoperite cu semnul dolarului sau cu busturi de animale sălbatice. Curți interioare spațioase și mașini de lux lăsate ostentativ în drum, pentru a fi admirate de toată lumea, așa arată cartierele rromilor din comuna Băcești. Zeci de palate țigănești au transformat radical zona în care odinioară erau doar câteva case bătrânești, locuite de persoane în vârstă. Țiganii care și-au construit palatele spun că au muncit în străinătate, au cîștigat bani și i-au investit apoi în România, motiv pentru care ar trebui să fie apreciați. Când vine vorba să-și ridice o vilă, imagi­nația acestora este fără limite. Iar stilurile și materia­lele folosite sunt dintre cele mai diverse. De la flori de plastic sau obiecte din marmură, până la lei în miniatură sau ornamente de tablă, totul trebuie să fie cât mai mare și mai impunător. Și pentru ca toată lumea să știe cui aparține, pe fiecare vilă sau pe fiecare poartă apare numele proprietarului, și astfel aflăm care este vila lui Mercedes, Chiparos sau a lui Maradona. O astfel de poartă, marca Versace, ia ochii zilele acestea tuturor celor care trec prin zona respectivă. Aproape toată lumea satului a căzut de acord că este una dintre cele mai luxoase porți din comună și chiar din județ. Câțiva săteni mai curioși l-au tras de limbă pe proprietarul acesteia și astfel au aflat că investiția s-a ridicat în jurul sumei de 4.500 de euro. Dacă ne gândim că o garsonieră la “Q”-uri în municipiul Vaslui costă între 5000 și 7000 de euro, realizăm că aroganțele pe care și le permit rromii din Băcești nu sunt chiar la îndemâna oricui.
3 COMENTARII

  1. votantiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…
    ei au bulibasa care i i judeca … nu au treaba cu organele statului.
    cind au stat jandarmii o saptamana pe acolo…. ei pe la spate cicaaaaaaaaaaaaaaa sau impacat si … gata scandalul .
    cineva cistiga ceva bani din sceste bulibaseli/impacari ….

  2. Aici se vede ca justiția doarme, și ca DNA-ul nu face nimic în România, Politia e mana în mana cu hoții…. Statu îi protejează. Iar noi cei care muncim plătim taxe de ne vine rău să ținem în spate toți țiganii și toți hoții, De unde au bani de vile, mașini camd ei nu au o zi muncita pe cartea de munca, doar firme fictive e. t. C

LĂSAȚI UN MESAJ