spot_imgspot_img
9.3 C
Vaslui
22-apr.-2024

Băiatul primarului Pavăl a împușcat un gonaci la vânătoare, însă a uitat să alerteze Poliția: “am crezut că s-a zgâriat în spini”

- Advertisement -

PINOCCHIO… Sebastian Pavăl, fiul cel mic al primarului Vasile Pavăl, a fost implicat într-un incident deosebit de grav, duminică după-amiază, pe raza comunei Delești. Acesta se afla la o partidă de vânătoare, împreună cu alți doi prieteni, iar la un moment dat, în loc să tragă într-un fazan, l-a nimerit pe gonaciul care speria păsările. Trei alice l-au penetrat pe tânărul din satul Buda, comuna Oșești, iar după ce a fost rănit a fost urcat în mașină și transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, chiar de către fiul primarului Pavăl. Deși avea obligația să anunțe incidentul atât la Poliție cât și la Fondul de Vânătoare Brodoc, Sebastian Pavăl nu a făcut acest lucru, pentru că el a crezut că gonaciul se zgâriase în niște spini. Oamenii legii au intrat pe firul poveștii abia după ce reprezentanții spitalului au sunat la 112, anunțând că la UPU a fost adus un tânăr cu plăgi provocate prin împușcare. După ce i-au făcut toate analizele, inclusiv o radiografie, pentru a vedea cât de grave sunt rănile provocate de acele alice, medicii au decis să externeze pacientul așa cum a fost adus la spital, adică cu acele bile de plumb în picior. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Vasile este un tânăr de 31 de ani din satul Buda, comuna Oșești, care are zeci de partide de vânătoare la activ, ca gonaci. El și fratele lui sunt recunoscuți în zonă ca fiind unii dintre cei mai buni în această breaslă, de asta sunt și foarte căutați. Duminică, cei doi s-au înțeles cu trei vânători din Vaslui să meargă să-i ajute la o vânătoare de fazani. Și-au dat ca punct de întâlnire pădurea de lângă satul Răduiești, comuna Delești. Au pornit împreună, pe dealuri, spre Oșești, până au văzut mai mulți fazani. Ce s-a întâmplat după, ne-a povestit chiar Vasile, tânărul care din gonaci a devenit vânat. “Erau niște fazani pe un deal, iar când ne-au văzut s-au băgat în niște spini, mai la vale, să se ascundă. Eu, cu un bidon de 5 litri, cu pietre în el, am început să bat, ca să pot să-i sperii. Unul dintre vânători a trecut pe lângă mine, s-a dus mai la distanță, iar în momentul când fazanul a ieșit din spini, a tras. Trei alice m-au lovit pe mine, două la piciorul drept, una la stângul. Aia de la piciorul stâng doar m-a zgâriat, celelalte două au rămas în mine. Imediat după ce m-a împușcat, băiatul respectiv m-a urcat în mașină și m-a dus direct la spital. La Vaslui mi-au făcut analize, rază la picior, m-au și anesteziat, dar nu mi-au scos alicele. Mi-au spus că nu e chiar atât de gravă situația, iar eu, cum am frică de ace, când am văzut că încep să miște cu penseta pe la piciorul meu, le-am zis să lase totul așa, că nu voi muri cu acele două alice în picior. Băiatul care m-a împușcat, despre care am aflat că e fiul primarului de Vaslui, a stat cu mine tot timpul cât am fost internat în spital. Intra în camera aia să mă întrebe cum mă simt, a avut grijă de mine, nu m-a abandonat acolo. După ce am fost externat, tot el m-a adus acasă cu mașina. Eu nu am ce să-i reproșez pentru că l-am văzut că îi părea rău pentru ce a făcut. Eu sunt conștient că totul a fost o greșeală, poate și a mea, de poziționare, poate și a lui, că trebuia să aștepte ca fazanul să iasă de tot din acei spini, pe câmp deschis. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat ceva mai grav, pentru că am doi copii de crescut”, ne-a declarat tânărul din satul Buda.

“N-am sunat la Poliție pentru că nu am știut că băiatul are alice în el”

L-am contactat pe Sebastian Pavăl pentru a-i cere un punct de vedere referitor la incidentul petrecut duminică, la partida de vânătoare. De la Pavăl jr. am aflat că Poliția a fost anunțată de medicii de la spital, și nicidecum de el, pentru că acesta a crezut tot timpul că gonaciul, de fapt, se zgâriase în acei spini. “Nu am anunțat Poliția pentru că nu am știut că băiatul are alice în el. Eu am crezut că este zgâriat de spini. Doctorul care a fost de gardă în acea zi a anunțat Poliția, a venit un echipaj, un domn de la Arme și Muniții m-a întrebat ce s-a întâmplat, eu i-am spus că am dus băiatul la spital pentru că avea dureri. Nu a stat foarte mult timp internat, pentru că o singură alică este mai profundă, cealaltă este de suprafață. Medicul chirurg i-a spus că nu-l vor afecta cu nimic dacă le lasă acolo, dacă le-ar fi scos i-ar fi făcut mai mult rău. Tot în acea zi am fost amândoi audiați, am stat până la ora 22.00 de vorbă cu polițiștii, era firesc ca eu să-l duc pe băiat acasă. I-am luat și rețeta pe care medicii i-au dat-o, am făcut tot ce a depins de mine ca totul să fie bine. Împreună cu cei de la Arme și Muniții am mers și la fața locului, am făcut poze, totul este la dosar. Polițiștii m-au întrebat de ce nu am sunat imediat la 112, dar eu, așa cum v-am mai zis, nu am știut că băiatul are alice în el. Sunt vânător din 2016, am mai fost la partide de vânătoare, nu e prima la care am mers. Când cauți fazani prin spini, te mai înțepi, te mai zgârii, și eu sunt plin de zgârieturi, că mă mai bag și eu cu ei prin spini. Eu l-am sunat pe băiat și ieri, și azi, i-am spus când are nevoie de ceva să apeleze la mine. Vă dați seama că a fost incident nedorit de nimeni pe care eu îl regret foarte mult”, ne-a declarat Sebastian Pavăl.

Șeful vânătorilor din județul Vaslui: “Imediat după incident, se anunță Poliția și gestionarul fondului de vânătoare”

Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, aflase luni despre incidentul de duminică, de pe raza comunei Delești. Potrivit acestuia, zona respectivă aparține de Fondul de Vânătoare Brodoc, motiv pentru care nu a refuzat să facă prea multe comentarii. Cu toate acestea, directorul AJVPS Vaslui a recunoscut că atunci când au loc astfel de incidente, Poliția trebuie anunțată imediat. “Dacă acest incident se petrecea pe raza mea de competență, eu în maxim cinci minute trebuia să fiu informat. Fiecare procedează așa cum este instruit, dar de regulă se sună imediat la 112, apoi se anunță și gestionarul fondului de vânătoare. Aceasta este procedura legală” a afirmat Negru. Cât despre decizia lui Sebastian Pavăl de a transporta gonaciul la spital, directorul AJVPS Vaslui a precizat următoarele: “ În astfel de cazuri trebuie făcut orice pentru salvarea vieții omenești, inclusiv să transporte pe cel rănit la spital”.

S-a întocmit dosar penal

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. “La data de 25 februarie 2024, ora 14:52, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare Bălteni, județul Vaslui, un bărbat ar fi suferit o plagă împușcată. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit că victima, bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Buda, comuna Oșești, județul Vaslui, ar fi suferit o plagă împușcată la nivelul piciorului drept, în urma unui foc de armă ce ar fi fost executat de un bărbat de către un bărbat de 38 de ani, din Vaslui, ca urmare a unui accident de vânătoare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cauzelor producerii evenimentului sesizat” a declarat Oana Șopu, reprezentanta IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Pe împușcat l-au prostit până și medicii. Nu i-au scos alicele fiindcă creștea numărul de zile de îngrijire medicală. Așa se fac mersurile ca să scape unul și altul. Dacă nu merge să se opereze va fi vai de capul lui.

  2. Vin cu o intrebare: daca il omora pe gonac oare ce mai spunea? Ca l-au atacat fazanii? Trebuie sa-i retragă arma de vânătoare pe loc.abia astept.sa tragă cu pistol cu bile…ca copchii…

  3. Acolo este un loc de vânătoare blestemat,!!!!
    Motanul Braniste știe că tot acolo a avut și el „accidentul ” cu cei doi împușcați, caz mușamalizat de politie! Sebi, stai liniștit se rezolva și de data asta…vine Braniste cu tămâia ALO POLIȚIA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.