spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Bal caritabil pentru cumpãrarea de aparaturã la Spitalul din Bârlad

- Advertisement -

LÃUDABIL Initiativa managerului Stefan Constantinciu, care de trei luni a preluat frâiele Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, s-a dovedit fructuoasã, scopul balului de caritate fiind achizitionarea de aparaturã pentru sectia ATI Reanimare. S-au strâns din donatii aproape 20 000 de Euro, valoarea estimativã a aparaturii fiind de 30 000 de Euro.

Balul de caritate „Elena Beldiman” a avut loc la finele lunii decembrie la un restaurant din Bârlad, sub organizarea Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” si a Primãriei din localitate. Aparatura care se doreste a fi achizitionatã este formatã din: un ventilator (protezã respiratorie), un stimuflex si câteva injectomate. Biletul la acest bal a costat 350 de lei/persoanã, multi dintre participanti limitându-se la a achizitiona doar biletul si … atât. Printre cei care nu au bãgat mâna prin buzunar prea adânc s-a numãrat si deputatul Adrian Solomon, care a plãtit doar 700 de lei, biletele la bal, inclusã fiind si consumatia. Dar au existat si oameni cu suflet mare, care au donat din ceea ce au realizat si pentru spital, ca acesta sã iasã din conul de „umbrã” în care este aruncat din cauza ineficientei manageriale de pânã acum sau pur si simplu din ignorantã si dorinta de înavutire ilegalã a altora. Printre donatori enumerãm pe: Stefan Constantinciu – 10 000 de lei, SC Plant Agro SRL Vaslui – 10 000 lei, Clinica Prolife Bârlad – 11 000 de lei, SC Urbanproiect SA Bârlad – 5000 lei, SC Berlin SRL – 1000 de Euro, Constantin Constantinescu (primarul orasului) 3360 lei (salariul sãu pe luna octombrie). Pentru conformitate, primarul a adus cu el si fluturasul de salariu, ca toatã lumea sã se convingã cã suma donatã este acceasi cu salariul sãu si nu mai mult cumva!

Tablouri si picturi donate si cumpãrate

Au fost donate de cãtre maestrul Eduard Piciu, mentorul elevilor din clasele a IX -a si a X – a de la Liceul Pedagogic „Al. Vlahutã” din Bârlad, 31 de lucrãri ale elevilor sãi (cu valoare între 200 de lei si 400 de lei) si o picturã donatã de Stefan Constantinciu, apartinând maestrului Dan Hatmanu – „Naturã moartã” – valoarea sa fiind de 2500 de euro. Toate aceste tablouri s-au vândut iar banii au intrat în contul spitalului pentru achizitionarea de aparaturã. Mai sunt de asemeni câteva contracte de sponsorizare cu o serie de firme mari, care încã nu s-au contabilizat. „Balul nostru, primul de acest gen, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achizitionarea de aparaturã la Sectia de Terapie Intensivã. Valoarea estimatã a aparaturii este de circa 30 000 de euro iar noi am strâns la acest bal cam 75% din suma necesarã, urmând a fi beneficiarii si a unor contracte de sponsorizare care se vor încheia în perioada urmãtoare. Nu ne vom opri aici si urmãtoarea editie a balului <<Elena Beldiman>> va fi pe 1 iunie si va avea ca scop dotarea sectiilor de pediatrie, obstreticã ginecologie si neonatologie a spitalului nostru”, a mentionat managerul Stefan Constantinciu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.