8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Bâlbâiala si indiferenta autoritãtilor, în cazul unei minore de 15 ani violatã de tatãl vitreg!

- Advertisement -

NU AU ÎNVÃTAT NIMIC DIN CAZUL CARACAL!

INCREDIBIL… O minorã de 15 ani, din comuna Grivita, a trecut prin momente cumplite, fiind batjocoritã de tatãl vitreg. Fata si-a luat inima în dinti si i-a povestit mamei ororile la care a fost supusã, iar aceasta a sunat imediat la 112. Pe 17 august, mama si-a luat fata si a mers la spital, apoi la politie, unde a depus o plângere. Cu toate acestea, autoritãtile nu au luat nicio mãsurã, adolescenta fiind nevoitã sã locuiascã în continuare sub acelasi acoperis cu bestia care a batjocorit-o. Cel mai probabil, anchetatorii, dar si autoritãtile îndreptãtite sã intervinã în acest caz, s-au bucurat de zilele de vacantã, iar dosarul a fost „uitat” într-un sertar. Nimeni nu s-a gândit la suferinta fetei, la faptul cã trebuie sã dea ochii, în fiecare zi, cu monstrul care si-a bãtut joc de ea. La patru zile de la denuntul faptei extrem de grave,minora nu a fost pusã sub protectie, în timp ce tatãl vitreg este cercetat cu „finete” de politisti, fiind în libertate. Imediat dupã ce medicii au confirmat violul, a fost înstiintatã politia, care ar fi trebuit sã ia mãsuri urgente. Ar fi trebuit ca Spitalul sã facã o adresã cãtre Primãria Grivita, care la rândul ei ar fi trebuit sã sesizeze Protectia Copilului. Dacã autoritãtile ar fi învãtat ceva din cazul de la Caracal, cu sigurantã ar fi actionat rapid, pentru protejarea minorei. Fata ar fi fost internatã într-un centru pentru minori, pentru a beneficia de consiliere psihologicã, iar monstrul care a batjocorit-o, ar fi fost dupã gratii. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, mai mult, toti factorii de rãspundere încearcã sã musamalizeze cazul si fug de responsabilitate.

În comuna Grivita, un caz extrem de grav nu a impresionat autoritãtile, care au rãmas indiferente la trauma unei minore de 15 ani! A fost week-end prelungit prin institutiile statului, iar la spital si politie s-a muncit cu un spor aproape de lesin. Dar cel mai mult, s-au strãduit cu totii ca jurnalistii ticãlosi sã nu afle nimic din ce se mai întâmplã. Cazul din comuna Grivita care ar fi trebuit sã „explodeze”, dar e ascuns sub pres de autoritãti. Ieri, la solicitarea noastrã, spitalul din Bârlad ne relateazã cã: „M.N., 15 ani din Grivita s-a prezentat pe 17 august cu mama ei. Declarã cã a fost abuzatã sexual de tatãl vitreg în urmã cu o sãptãmânã. Medicul CPU face solicitare la Politie, pacienta împreuna cu mama ei pãrãsesc spitalul, însotite de reprezentantii Politiei, pentru declaratii. În cursul zilei de astãzi (ieri – n.r.) , unitatea noastrã demareazã procedura prin care se anuntã Protectia Copilului”, ne-a precizat directorul de îngrijiri medicale al spitalului bârlãdean. Si de aici începe…lantul slãbiciunilor, care ne aratã câtã protectie oferã autoritãtile special plãtite pentru ca un minor ajuns în aceastã situatie (abuz sexual) sã fie cât mai repede securizat si inclus într-un program de consiliere pentru ca trauma suferitã sã fie diminuatã.

Politia cautã sã identifice autorul, DGASPC nu stie nimic, Primãria asteaptã invitatie!

Minora de 15 ani, abuzatã sexual de tatãl ei nu a ajus la DGASPC Vaslui, nici la CPRUCANE (unde sunt dusi de urgentã, dar de urgentã! Copii abuzati sexual! Cu mare greutate am aflat de la IPJ Vaslui … nimic!) „Pe 17 august la ora 20.12 am fost sesizati la 112 de cãtre o minorã de 15 ani, din comuna Grivita, cã este victima infractiunii de viol. În cauzã se fac cercetãri într-un dosar penal deschis pentru infractiunea de viol, de cãtre Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad, pentru a identifica persoana bãnuitã de comiterea infractiunii”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Evident cã cercetãrile se fac cu „presupusul” violator în libertate! De la DGASPV Vaslui nu am primit nimic, pentru simplu motiv cã nu stiau de acest caz. „Nu am fost anuntati, nu am fost înstiintati, nici de politie si nici de spitalul din Bârlad”, ne-a spus purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, care ne-a asigurat cã ne va tine la curent cu acest caz, dar si cu mãsurile luate de specialisti. Credem cã li s-a întrerupt „curentul” celor de la DGASPC Vaslui, pentru cã nu am mai primit niciun semn! De la spitalul din Bârlad am aflat cã, persoana desemnatã – asistentul social al spitalului, sã anunte cazul cãtre Primãria Grivita, nu a trimis încã sesizarea, acolo nu a ajuns nicio adresã prin care sã fie semnalat cazul. Doamna primar Alina Munteanu avea ea niste bãnuieli, dar nu i le confirma nimeni.

Minora batjocoritã de monstru, umilitã de autoritãti

Ca sã concluzionãm, minora de 15 ani este violatã de tatãl vitreg, autoritãtile se miscã ca ochiul mortului cu mãsurile de protectie, desi fata a anuntat violul la 112, iar politistii nu au luat nicio mãsurã cu individul acuzat. Mai mult, acestia încearcã sã tinã la secret cazul si mai curând ne-ar bãga pe noi ziaristii la beci, numai sã nu mai scoatem la ivealã cu cât profesionalism îsi fac treaba. Nu mai spunem de autoritãtile locale care ar fi trebuit sã stie ce se întâmplã în comunã, deoarece, din câte se spune, si sora mai mare a fetei ar fi fost violatã de tatãl vitreg, când aceasta era la rândul ei minorã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.