spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Bâlbâieli juridice: un minor care a provocat un accident și a fugit în pădure a fost arestat, eliberat, săltat din nou și băgat după gratii

- Advertisement -
PLIMBAT… Un minor de 16 ani, inculpat într-un accident rutier cu victime, cu fugă de la locul accidentului, lăsat în libertate dintr-o eroare judiciară!

UPS!… Situație rarisimă la Judecătoria Bârlad. Pe 11 august a.c., judecătorii instanței Tribunalului Vaslui au dispus rejudecarea unei cauze privind sentința de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul unui minor, Ștefan Timotei , care a comis un accident cu victime. Decizie rar întâlnită în justiția vasluiană, dar iată că s-a întâmplat! Deși pe 8 august judecătorii bârlădeni au decis să admită solicitarea arestării preventive a tânărului infractor, care a și fost trimis la arestul IPJ Vaslui, după câteva zile, pe 11 august, acesta a fost eliberat pentru că instanța vasluiană a constatat că s-a încălcat un articol din codul penal, privind citarea inculpatului și a trimis dosarul spre rejudecare la Judecătoria Bârlad. Și uite așa s-a trezit infractorul cel minor, liber ca pasărea cerului, pentru câteva zile doar, deoarece ieri, pe 17 august, a fost din nou arestat preventiv, de data aceasta, sperăm că fără a se comite nicio abatere de la codul penal!

E vorba de dosarul în care minorul de 16 ani, Ștefan Timotei, din Murgeni, a comis un accident rutier. Acesta a fost acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni: conducere fără permis, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Concret, minorul a luat o mașină și, împreună cu doi prieteni, au pornit la plimbare pe drumul național 24 B, Murgeni – Bârlad. Pe fondul lipsei de experiență la volan, pe raza localității Bursuci, comuna Epureni, adolescentul a scăpat mașina de sub control și a pătruns pe contrasens. A izbit în plin o mașină care circula regulamentar și în care se aflau două persoane. În loc să vadă despre ce este vorba și să sune după ajutor la 112, atât băiatul de 16 ani, cât și cei doi prieteni cu care se afla în mașină, au rupt-o la fugă peste câmp. Ambulanța sosită la fața locului a acordat îngrijiri medicale celor două persoane din mașina lovită pe contrasens și le-a transportat la spital. Între timp, polițiștii din Murgeni au mers să îi caute pe cei trei băieți, pe care i-au găsit prin pădure, la Horga. Erau desculți, semn că au fugit până le-au sărit papucii din picioare. Băiatul de 16 ani a fost reținut, iar pe 8 august a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Propunere acceptată de judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Bârlad. Iată și sentința, care a fost dată în primă fază la Bârlad: “Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, în dosarul numărul (…) privind pe inculpatul: Ștefan Timotei, domiciliat în orașul Murgeni, județul Vaslui, pentru săvârșirea infracțiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ștefan Timotei, pentru perioada de 30 zile, începând cu data de 08.08.2022 până la data de 06.09.2022 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ștefan Timotei. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a măsurii preventive mai ușoare, incluzând arestul la domiciliu”, a  fost prima sentință dată, la Judecătoria Bârlad. Nefiind definitivă, sentința a fost contestată la Tribunalul Vaslui!

La loc comanda! Sentința a fost desființată la Tribunalul Vaslui!

La apelul făcut de Ștefan Timotei la Tribunalul Vaslui, sentința dată a fost desființată! “Admite contestația formulată de inculpatul Ștefan Timotei împotriva încheierii nr. 54 din data de 08.08.2022 a judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Bârlad pe care o desființează în totalitate și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Ștefan Timotei, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, au decis magistrații vasluieni. Astfel, minorul inculpat a fost eliberat și judecătorii bârlădeni, care au făcut o eroare privind citarea inculpatului, au reluat dosarul! Rejudecarea a avut loc ieri, 17 august, cu citarea minorului, iar sentința a fost acceași ca în 8 august: arestare preventivă pentru 30 de zile, cu băgarea inculpatului din nou în celula din arestul IPJ Vaslui! Și cum sentința de ieri nu este definitivă, Ștefan Timotei a făcut iarăși contestație, sperând că poate va scăpa și de data aceasta.

Vă reamintim că la data de 6 august a.c., ora 13.49, Poliția Orașului Murgeni a fost sesizată, prin 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul național DN 24A, în proximitatea comunei Epureni, în localiatea Bursuci. În accident au fost implicate două autoturisme și au suferit vătămări corporale două persoane (bărbat de 32 de ani din localitatea Bursuci, comuna Epureni și o femeie de 21 de ani din localitatea Popeni, comuna Zorleni), ambele din mașina care circula regulamentar. Acestea au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind internate. După producerea evenimentului rutier, unul dintre conducătorii autoturismelor implicate, ce se deplasa din direcția Bârlad spre Murgeni, a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor. Ulterior, acesta a fost depistat și identificat de către polițiști, în localitatea Schineni, orașul Murgeni. Nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.