spot_imgspot_img
8.1 C
Vaslui
23-feb.-2024

Bâlci cu peripeții la Huși: pentru folosirea terenului trei zile, un coleg de partid i-a cerut o sumă fabuloasă primarului Ciupilan!

- Advertisement -
DISCUȚII… Ministerul Apărării i-a cerut Primăriei pe bucata de teren din marginea Hușului, suma de 20.000 lei pentru 3 zile.

BĂTĂI DE CAP… Dacă vasluienii din municipiul reședință de județ nu vor avea bâlciul tradițional, întrucât Primăria a primit finanțare pentru investiția care se va realiza taman pe spațiul rezervat acestei tradiții anuale, iată că la Huși evenimentul zgomotos și colorat, dar așteptat de mulți, va avea loc! Nu fără peripeții, se pare, căci primarul Ioan Ciupilan le-a povestit colegilor din Consiliu, cum Ministerul Apărării, căruia i-a cerut pentru 3 zile o bucată de teren din marginea Hușului, pentru a organiza bâlciul, ar fi fost de acord, dar doar contra unei sume fabuloase, de 20.000 lei pentru 3 zile. „Păi, cum, face afaceri cu Primăria?”, a întrebat, amuzat, consilierul Radu Bobârnat, atunci când primarul Ciupilan a spus cu năduf că Ministerul în cauză mai este condus și de un coleg de la PSD, Vasile Dâncu. „Asta este! Eu când le-am dat spațiu cu utilități cu tot, pentru tabăra de refugiați, le-am dat tot cu titlu gratuit. Acum cum ar fi să le spun să își ia tăbăra de aici, că eu trebuie să organizez o sărbătoare pentru oameni?”, a spus, pe un ton de dojană, primarul Hușului.

Radu Bobârnat

„Dacă vreți să vă spun cât mi-s de dragi toate instituțiile, vă dau un singur exemplu: vrem să facem bâlciul, da? Noi am pus acea tabără (pentru refugiați din marginea Hușului, n.r.) la dispoziție cu titlu gratuit, cu toate utilitățile, cu tot. Și nu am perceput niciun leu. Așteptăm doar să ne deconteze curentul și apa. Am cerut de la Ministerul Apărării Naționale, de la domnul Dâncu, PSD, nu-i nicio problemă, să ne dea un teren ca să putem organiza bâlciul, vis-a-vis, și au vrut, dar ne-au solicitat 200 milioane lei (vechi) pentru 3 zile. Și atunci am zis că mai bine curăț o bucată de teren, pe care tot trebuie s-o curățăm și o să-l fac (bâlciul, n.r.). „Păi, face afaceri cu Primăria?”, a întrebat consilierul Radu Bobârnat.

„Ce trebuia să fac? Să mă duc la Ministerul de Interne, să le spun: vă rog frumos, luați-vă tabăra că am și eu de organizat o sărbătoare?”

Ioan Ciupilan

„Ei, asta este! Și nu mai vreau să spun cum și-au intabulat acel teren, iar pe terenul acela nu se întâmplă nimic. Pasc oile! Dar noi când îi ajutăm, nu e nicio problemă… Ce trebuia să fac? Să mă duc la Ministerul de Interne, să le spun: vă rog frumos, luați-vă tabăra că am și eu de organizat o sărbătoare? Să fac o reclamație de genul acesta sau o solicitare, nu? Nu e că nu-l aprobă, îl aprobă, dar contra cost”, a spus, nemulțumit, primarul Ioan Ciupilan, care a accentuat faptul că n-ar fi fost niciodată de acord să dea cei 20.000 de lei, pentru închirierea unui teren pe care să fie făcut bâlciul. Trebuie spus că spațiul care de regulă folosea organizării bâlciului anual a fost dat cu titlu gratuit pentru amenajarea taberei pentru refugiații din Ucraina. Tot ceea ce s-a montat acolo la începutul anului este și acum în perimetrul respectiv, de aceea primarul Ciupilan a cerut o bucată de teren de alături, pentru 3 zile, de la Ministerul Apărării, instituția care îl deține. Dar cum, după relatarea primarului, Ministerul a cerut o chirie de 20.000 lei pentru 3 zile, hușenii ar fi spus…pas. „Mai bine curățăm și nivelăm noi un alt teren, care apoi ne și rămâne de folos în eventualitatea unei vânzări, închirieri sau concesionări”, a mai spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. „evenimentul zgomotos și colorat, dar așteptat de mulți” – poate tu cu borâții tăi. Mă cac in țgănia lor și-n gura ta. Festivalul marleților oțătit-asudați cu impresii, și al plasticelor supraevaluate. Unde borâții lu Buzdugan fac saci de bani fără a plăti UN LEU taxe la stat.
  SA NU SE ȚINĂ!!!

  • La ce vocabular ai, sigur ne-ai onorat cu acest mesaj scris din Biblioteca Academiei Romane sau din vreo loja de la Opera ! 😀
   Asa, e de inteles repulsia fata de norodul gregar. Asa e de inteles de ce nu agreezi un eveniment penibil, burlesc (aici suntem de acord), dar care, da, fara discutie, este asteptat de multi. Ca nu degeaba sunt mii de oameni care merge acolo, marea majoritate de prin sate, ce-i drept.
   Dar bine ca tu ne-ai anuntat ca tu esti pe gusturi fine, pe eleganta, pe stil, pe muzica clasica, ca nu cumva sa nu te suspectam (dupa exprimare si finete, indeosebi 😀 ) ca esti genul care infuleca mici cu praf prin inima balciului. Nobil cu sange-albastru-n dungi ce esti! 😀 ))) ;))))

   • „sunt mii de oameni care merge”
    Tu erai ălălalt din biblioteca academiei?

    Argumentul tău e fix pula. Dacă „mii de oameni” fumează, înseamnă că asta e bun?

    • Te-am chitit, intelectualule!! 😀 Esti intelectual fin, ce te mai ascunzi, ca n-are rost
     Nu mai fi asa modest, nu ne mai priva de intelepciunea ta ;))))
     Intre atatia lipsiti de cultura limbajului elevat, iaca macar tu sa fii un exemplu!
     Valoare nationala ce esti! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.