spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Bâlciul anual, sub semnul întrebării

- Advertisement -
INCERT… Bâlciul anual rămâne și anul acesta sub semnul întrebării, pentru că nu există o locație potrivită penru a putea fi organizat.

EVENIMENT… Așteptat de un număr mare de vasluieni, dar și de cei care locuiesc în comunele limitrofe, Bâlciul anual rămâne și anul acesta sub semnul întrebării. Și asta pentru că au cam dispărut locațiile în care acesta să se poată desfășura. Deocamdaată, autoritățile locale caută soluții, dar nu pot spune nimic concret, nici dacă se va ține, nici dacă nu se va ține bâlciul.

„Avem în vedere găsirea unei locații unde putem asigura condițiile optime de desfășurare a unui asemenea eveniment. Vorbim aici de apă potabilă și menajeră, electricitate, acces și alte condiții ce trebuiesc îndeplinite. Încercăm să găsim o astfel de locație, mai ales că și noi înțelegem importanța unui astfel de eveniment și am primit numeroase solicitări din partea vasluienilor penrtu organizarea lui. Ținem cont de dorința oamenilor, dar și oamenii trebuie să înțeleagă că legislația în vigoare ne obligă să asigurăm un minim de confort și utilități, atât comercianților care și-ar desfășura activitatea acolo, cât și clienților”, a declarat viceprimarul Lucian Braniște. Trebuie să amintim vasluienilor că pe terenul pe care se desfășura, în mod regulat, Bâlciul anual, este acum un șantier și o bază sportivă în construcție. De asemenea, anul trecut, vasluienii au avut parte de un bâlci privat organizat de către familia Buzdugan de la Huși, vestită pentru caruselele ce le are în toate bâlciurile din Moldova. Anul trecut, familia Buzdugan a reușit să închirieze terenul de iarbă al Clubului Sportiv Viitorul, cu doar 15.000 de lei și, în perioada 30 august – 9 septembrie, au oferit vasluienilor dornici de distracție un loc unde au putut să o facă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

33 COMENTARII

 1. Bai Boris de xe la vaslui nu se facăe bâlciul? Si la Bârlad se face ? Fii dacă e vorba de bani! Chiar dacă e focar de infecție, și lipsa tutiror masurilor legaye de igiena și civilizație! Bani la negru tâlhărie și grobianism

 2. Bâlciul se face strict din punct de vedere economic ,sunt bani f mulți în joc și nimeni nu riscă să îi piardă. Țigăneala este peste tot , nu ești obligat sa mergi acolo , dacă lumea nu ar merge aceste târguri nu ar mai avea loc . Este adevărat ca sunt focare de infecție, evaziune fiscală munca la negru normele de protecție a muncii nu sunt respectate, agregatele alea sunt f periculoase dar pana nu se întâmplă o tragedie nu sunt luate masuri .

 3. Zilele culturale este un bâlci pentru adulți si nu a făcut nimeni petiție sa nu se mai organizeze. Sa nu mai emită autorizațiile de comercializare pentru mici si bere si atunci situația se schimba, dar trebuie ținut cont ca bâlciul anual aduce unele venituri intr-un oraș care nu produce mai nimic si trăiește doar din comerț.

 4. Toți când eram mici, ne plăcea la bâlci. Acum, că se face mai mult tiganela decât bâlci, nu e vina autorităților, e vina oamenilor că ei transforma totul în tiganela.
  Sunt pentru bâlci, dar fara manele și țigăneală.
  Se putea face un teren betonat in atâția ani, dar nu sa vrut, era bun că nu te mai inglodai când ploua, dar primăria știe să bage banul in buzunar, nu sa investeasca

 5. In orasul asta n-o sa se mai faca nimic pentru tineri si copii. Asta e cand voteaza doar bosorogii. Tinerii au plecat pe capete din oraselul asta. Nici cand vin in vizita in august n-au ce vedea in mortaciunea asta de oras. Daca se organzeaza ceva, repejor sar bosorogii ca e tiganeala, e scandal si ei au nevoie de liniste. Trist. In Cluj cand se organizeaza Untold nu se plang cetatenii cum se plang bosorogii din Vaslui. Multi dintre voi va plangeti de ce nu va vin copii in vizita. Pai nu au la ce sa vina in vizita.

   • Ai dreptate. La nivel de zgomot nu poti compara Untold cu balciul sau zilele Vasluiului. Iti garantez eu ca la Untold muzica e data mult mai tare decat la cele 2 evenimente din Vaslui. Si tine pana dimineata. Cat despre betivi la Untold, sunt fara numar. Bonus, mai sunt si drogati. Si totusi cetatenii din Cluj nu se plang ca bosorgoii din Vaslui. Daca se organiza Untold in Vaslui, intr-o ora erau bosorogii cu furci si lopeti in fata primariei. In Vaslui nu poti nici sa tragi un part ca te reclama bosorogii. Trist oras a mai ajuns si Vaslui. E un oras mort, fara nici un fel de viata sociala.

 6. Cel mai bine ar fi să terminăm cu țigăneala asta de bâlci si zilele culturale ale Vasluiului, ne facem de rușine, ne râd și curcile. După ce că ne sufocăm de aglomerația mașinilor mai vreți și țigăneala asta de bâlci! Mai bine în Copou la aer curat și acolo se poate instala un carusel pentru copii de către primărie.

 7. VRN, Ionel Sandu, oricine se pricepe! Lansați o petitie on line să vedwm cine este de acord cu acest bâlci și să acționăm în consecință. Dacă va fi majoritatea contra, atunci să fie anulat pe vecie. În afara celor din comunele invecinate (și aici trebuie văzută media de vârstă), cred că majoritatea vasluienilor sunt impotriva bâlciului și a acestor sărbători ale vasluiului.

 8. Foarte bine! Să se termine cu aceste activități mizere pentru Vaslui (Zilele vasluiului și bâlciul anual). Vedem cu toții care este comportamentul vasluienilor in aceste perioade de așa zisă sărbătoare. Suntem în evul mediu privind comportamnetul in public, in trafic, in tot ceea ce ne înconjoară când ne aflăm in astfel de perioade de,, sarbatoare”.

 9. Duceți-va cu bâlciul vostru, cu tot!!
  Pe vremuri era ceva frumos, dar acum e numai panaramă, țigăneală, bețivani etc
  Nu mai vrem mizerii din astea ambulante, e mai bine fără!!

 10. Sigur intr-un an de zile nu s-au gasit locatii adecvate. Dar chiar si asa sunt o groaza de locatii inadecvate care puteau fi transformate in locatii adecvate in cateva luni. Dar ma rog ca trebuiau niste investitii, iar primaria Vaslui nu face asa ceva. Asteapta sa-i cada totul din cer. Aia din Barlad le-au facut si cabine de dus comerciantilor si nu cer chirii asa mari cum cer cei din Vaslui.

 11. Acum voi de la Vremea Noua vreți bâlci. Când face ceva primarul îl criticati, când nu face, vreți voi sa facă. Mulți cetățeni ne-am saturat de țigăneală, fumul și praful din bâlci. Să facă un sondaj primăria, dar numai cu locuitorii din oraș să vedeți că vasluienii nu vor bâlci. Cei din comunele limitrofe își pot face singuri cum am văzut că au mai făcut.

  • Tu nu ai fost copil? Nu te-ai bucurat? Acu esti deranjat? Du-te la cimitir, ca acolo e liniste. Din cauza unor idioti ca ti e nu da orasul asta inainte

   • Si cu bâlciul se da înainte? Va place tiganeala….asta e! Va meritați soarta! Dacă aveți bâlci, înseamnă ca ati evoluat! Vai de mintea ta!

   • Nu da orasul inainte ca nu se organizeaza balciul? :)))
    NU poate melteanu sa „indeasa” un mic si sa „ragaie” o bere ..din cauza asta nu progreseaza orasul ?
    Lasa tati ca aveti pe varianata la gura de tir acolo mici si bere cu aroma disel premium 😀

  • Daniel, unde vezi tu ca cei de la Vremea Noua cer sa fie organizat bâlciul? Au pus și ei o întrebare autorităților, o întrebare care se afla pe buzele multor vasluieni? Învăța sa și înțelegi ceea ce citești, ca numai cititul nu te ajuta!

   • Ce te faci că nu înțelegi, Vremea Noua bate in primar indiferent că face sau nu face bâlci. Nu au pus o întrebare că sa ajute vasluienii care oricum s-au săturat de țigăneală, au făcut articolul cu un scop. Și la bâlci 90% sunt oameni din mediul rural așa că nu este făcut pentru vasluieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.