spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Bâlciul rãmâne temeiul spãgii în plin elan al digitalizãrii | PAMFLET

- Advertisement -

Când speli sosete la mânã de frica facturii la electricitate, te lasi de digitalizare si nu te mai gândesti decât sã prinzi porcul de coadã si sã-l îngrãmãdesti într-un ungher de unde sã-i faci felul. Asa cã la Vaslui, degeaba bãdia Vasile vrea sã ni-l aducã pe Doga sã ne culturalizeze, cã noi tot o ardem la bâlci cu manelele lui Gutã si cu micii de la Cruceanu. Asa cã, le dãm un sfat conducãtorilor nostri iluminati. Sã renunte la șpaga de la evenimentele culturale de marcã, cu tot felul de cocostârci îmbracti în personaje istorice sau cântãreti obositi care se cred vedete internationale si sã revinã la bâlci, cã aici e raiul banilor negri, de unde se pot scoate cu putinã dibãcie mai multi verzisori decât de la evenimentele mai sus amintite.

Acum salvarea a venit de la nea Gibilan, care a lãsat rusinea la o parte si a trimis la Vaslui buzduganul cu trei peceti, cu bâlciul lui cu tot. E cunoscut cã acesta loveste unde trebuie si cu cât se cuvine, dar dacã intervine si vãru’ de la anti-spagã care îi face bau!, scoate mai multi firfirei de la saltea si safteleste înzecit masa. A înteles în cele din urmã si bãdia Vasile, chiar si Uzatu cel schimbat la fatã cã tot bâlciul e salvarea, decât sã te dai pe mâna moldovenilor de peste Prut care vin cu tot soiul de pretentii. Cã dacã e sã ne luãm dupã scripte, la începutul verii bãdia Vasile tot le spunea celor de al Obor: pregãtiti-vã de bâlci, pregãtiti-vã de bâlci! Si dupã aia s-a sucit, fiindcã a venit Uzatu cu moldovenii sãi trubaduri, sã schimbe bunul mers al spãgii în oras.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bun, si care-i problema? Daca poporul vrea balci, ii dai balci. Si eu m-as duce mai degraba la balci decat la vreun „ieveniment” cu lautari moldoveni, la care sa ma plictisesc. Poporului ii dai ce vrea el, nu ce vrei tu.
    Si… voi v-ati gasit sa criticati… De ce dati poporului numai stiri „senzationale, dom’le!”, „bombe” si „nucleare” cu morti, raniti si despre ce a mai facut nush ce parasuta? Asa culturalizati voi poporul? 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.