spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Băncile încep să ofere credite cu dobânzi mai mici pentru case ecologice. La cât ajunge prețul unei astfel de locuințe „verzi”

- Advertisement -

Casele prietenoase cu mediul sunt tot mai căutate, așa că tot mai multe bănci lansează credite speciale, cu dobânzi mai mici, pentru achiziția de locuințe cu un consum redus de energie, dar și cu prețuri mai piperate. Cinci bănci au în ofertă astfel de ipoteci verzi, iar o alta dă credite și pentru achiziția de mașini electrice sau hibride. Interesul românilor pentru locuințele eco-friendly alimentează și apetitul dezvoltatorilor imobiliari.

Pompe de căldură, panouri radiante care transformă tavanul într-un calorifer și sisteme performante de aerisire sunt doar câteva dintre dotările unei case din Otopeni (vezi video aici), care are un un consum de energie cu 90% mai mic față de una obișnuită. Este una puținele case verzi care există în acest moment pe piață.

Pentru românii care își doresc achiziționarea unei astfel de locuințe prietenoase cu mediul, băncile au lansat credite speciale.

În ce condiții se acordă creditul pentru locuințe eco

Avansul pentru un credit verde în lei este la fel ca un credit ipotecar standard, adică minim 15 la sută, însă diferența este la costuri, sunt costuri mai mici cu un punct procentual – 1,5, chiar două puncte procentuale. Aceste credite au dobânzi mai mici în general și nu au, de exemplu, comisioane de analiză sau evaluare imobiliară”, explică Irina Chițu, broker de credite. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/bancile-incep-sa-ofere-credite-cu-dobanzi-mai-mici-pentru-case-ecologice-la-cat-ajunge-pretul-unei-astfel-de-locuinte-verzi-1633857

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.