spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Bandă de răufăcători cu patru băieți și o fată, spargeri după spargeri la magazinele din Bârlad

- Advertisement -
FURT… Banda de hoți a reușit să spargă magazine și să fure din ele, în doar o săptămână, bani și bunuri în valoare de 40.000 de lei. (foto cu rol ilustrativ)

TINERI ȘI NELINIȘTIȚI… Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției municipiului Bârlad, au reținut cinci tineri, în vârste cuprinse între și 17 și 19 ani, patru băieți și o fată, din comuna Zorleni și municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat. Dacă cei patru băieți au fost prinși primii, instanța dispunând și arestarea lor preventivă, încă din data de 3 aprilie, fata de 19 ani a fost depistată două zile mai târziu, și trimisă și ea după gratii. Banda de hoți a reușit să spargă magazine și să fure din ele, în doar o săptămână, bani și bunuri în valoare de 40.000 de lei.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a cinci tineri, din Zorleni și Bârlad, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat, din cinci societăți comerciale din municipiul Bârlad. „În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că, în perioada 23 martie – 1 aprilie 2024, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi intrat prin efracție în sediul a cinci societăți comerciale, sustrăgând mai multe produse din tutun, băuturi alcoolice și sume de bani. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii se ridică la 40.000 de lei, acesta fiind recuperat în proporție de 30%. Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 2 aprilie 2024, polițiștii bârlădeni au luat față de patru dintre tinerii bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. La data de 3 aprilie 2024, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile. Ieri, 5 aprilie 2024, a fost reținută și cea de-a cincea persoană, o tânără de 19 ani, din comuna Zorleni. Aceasta a fost prezentată Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor cercetați”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.