1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Banda unchiului cu doi nepoti!

- Advertisement -

Încãlcarea legii, „boalã” de familie

FRÃTIA PROSTILOR Furt calificat, violare de domiciliu, port fãrã drept al cutitului, distrugere si amenintare. Toate aceste „fapte eroice” au fost comise în mai putin de douã ore, de cãtre doi frati, sub directa coordonare si implicare a unchiului lor. Pentru toti trei „premierea” a fost fãcutã de judecãtorii bârlãdeni, care le-au dat rãgaz de meditatie la rãcoare.

Fratii Rãbusanu, Cãtãlin – de 17 ani si Valentin – 25 de ani, sunt din din satul Posta Elan, comuna Vutcani. Unchiul lor, Iulian Cretu, 42 ani, din satul Gusitei, comuna Dimitrie Cantemir. Toti trei au fost cercetati de politistii bârlãdeni si, într-un final, arestati, pentru sãvârsirea mai multor infractiuni: furt calificat, violare de domiciliu, port fãrã drept al cutitului sau al altor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru tãiere, distrugere si amenintare. Pe 8 mai, cei doi frati si unchiul lor, fratele mamei, au consumat bãuturi alcoolice într-un bar din comuna Vutcani, dupã care au plecat cu o cãrutã spre casã. În drum, acestia au trecut prin fata locuintei lui Serban Zaharia, de 77de ani, din comuna Vutcani, unde se afla si fiul acestuia Sorin Zaharia, 38 de ani, persoanã cu care cei doi frati Rãbusanu se aflau într-o stare conflictualã de mai mult timp. Scandalul a izbucnit din prima, iar Cãtãlin Rãbusanu, iute si aprig la mânie, a luat din cãrutã o teavã metalicã si i-a amenintat cu moartea pe cei doi Zaharia. Cum -necum, pe moment conflictul a fost aplanat de vecini, iar cei trei au plecat acasã. Nu ca sã se odihneascã, ci sã continue destrãbãlarea bahicã. Nu oricum. Au bãut pânã nu au mai stiut de ei.

Bãutura i-a fãcut „zmei”

În timp ce duceau cu sârg paharele la gurã, fratii Rãbusanu au hotãrât sã se rãzbune pe Sorin Zaharia. Si au trecut la „treabã”. Au luat un topor si s-au dus direct la el acasã, „sã-i bage mintile-n cap”. Pentru cã nu l-au gãsit, au mai luat si din curtea acestuia un topor, apoi, înarmati ca la „rãscoalã”, au plecat spre locuinta tatãlui, Serban Zaharia. „Cele trei persoane au pãtruns fãrã drept si în curtea lui Serban Zaharia, au spart mai multe geamuri si o usã de la imobil, iar apoi au pãtruns în locuintã adresând amenintãri persoanelor din casã. În acest moment Sorin Zaharia, care se afla în imobil, s-a ascuns, iar mama acestuia, în vârstã de 77 ani, a fugit în grãdinã, în casã rãmânând numai tatãl, Serban Zaharia. În locuintã, suspectii au gãsit un cutit cu care l-au amenintat pe bãtrân cã îl omoarã dacã nu le spune unde-i fiul sãu. Acesta le-a spus suspectilor cã fiul lui a plecat, însã cele trei persoane au continuat sã caute în imobil. Ulterior, acestia au pãrãsit imobilul, luând si cutitul pe care l-au gãsit în locuintã”, a precizat inspectorul de politie Loredana David, loctiitor al purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui.

Dacã tot s-au apucat de furat – l-au ajutat si pe unchiu’!

Din cercetãrile efectuate de politistii bârlãdeni a rezultat cã, în aceeasi searã, Cãtãlin Rãbusanu si Iulian Cretu au fost si în comuna Dimitrie Cantemir, unde au intrat cu de la ei putere în anexa unei locuinte si au furat cinci litri de vin. Pe 9 mai, politistii de la Biroul de Politie Ruralã Bârlad, împreunã cu cei de la Postul de Politie Vutcani, i-au retinut pe fratii Rãbusanu si pe Iulian Cretu pentru cercetãri. Ieri acestia au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de a fi cazati si hrãniti o vreme pe banii statului. Instanta si-a însusit propunerea, iar Cãtãlin Rãbusanu (minor), a primit mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 19 zile, în timp ce fratele si unchiul sãu vor beneficia de ospitalitatea gardienilor cel putin 29 de zile. Atât nepotii cât si unchiul sunt cunoscuti cu antecedente penale, fratii Rãbusanu pentru sãvârsirea mai multor de infractiuni de furt, iar Iulian Cretu pentru infractiuni cu violentã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.