spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Bani cu puterea vântului: parc eolian de 120 milioane euro pentru județul Galați

- Advertisement -

Un parc eolian de 120 de milioane de euro urmează să se construiască în județul Galați. Investiția va fi realizată de OX2, cel mai mare operator independent de proiecte eoliene la nivel european.

Potrivit proiectului, parcul eolian va fi realizat pe raza a trei comune gălăţene: Frumuşiţa, Cuca şi Smârdan. Vor fi 16 turbine eoliene cu o înălţime de 165 de metri. Acestea vor avea o capacitate de 6,2 MW în contextul în care la acest moment cele mai mari turbine eoliene montate local au o capacitate de 2,5 MW, potrivit Ziarului Financiar.

Parcul eolian din Galați va fi amplasat într-o zonă cu un potenţial eolian foarte bun pentru dezvoltarea centra­le­lor eoliene.

 „În comunele învecinate şi în comuna Frumuşiţa există sau sunt în curs de aprobare propuneri pentru dezvoltarea de astfel de centrale electrice eoliene, precum şi de parcuri de panouri solare, prin care se doreşte exploatarea potenţialului de energie regenerabilă a zonei“, se precizează în documentele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/bani-cu-puterea-vantului-parc-eolian-de-120-2202603.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri