spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Bani de la Consiliul Local Negresti pentru Parohia Poiana

- Advertisement -

BANI… Consiliul Local Negresti a alocat Parohiei Poiana un sprijin financiar în valoare de 35.000 lei. Banii vor fi folositi la continuarea lucrãrilor de constructii la biserica cu hramul „Sfintii Împãrati Constantin si Elena”. „În satul Cioatele, care face parte din Parohia Poiana, se construieste o bisericã. Noi am mai acordat ajutoare financiare pentru aceastã bisericã. În functie de sumele pe care le avem în buget si de solicitãrile pe care ni le adreseazã unitãtile de cult, astãzi vã propun sã acordãm un spriijin financiar în valoare de 35.000 lei Parohiei Poiana pentru continuarea lucrãrilor de constructie la Biserica din satul Cioatele. Nu sunt suficienti, dar mai facem un pas cãtre construirea unei biserici”, a explicat primarul orasului Negresti, Cristi Rusu.

Alocarea celor 35.000 lei Parohiei Poiana a atras atentia consilierului independent Vasilicã-Daniel Pavel, care a remarcat în ultima sedintã de Consiliu Local cã celelalte trei parohii din oras au primit mai putini bani. „M-am documentat si am constatat cã în ultimii trei ani s-au alocat 140.000 lei cãtre Parohia Poiana, în timp ce toate cele trei parohii din Negresti au primit împreunã 145.000 lei. Sper ca pe viitor sã fim mai atenti la modul în care distribuim banii. Înteleg cã se construieste o bisericã la Cioatele, dar si cele trei parohii de pe raza orasului deservesc un numãr mare de enoriasi si au necesitãtI”, a spus consilierul Vasilicã-Daniel Pavel.

Preotul Mihai Paraschiv-Vasilicã: „nu se pune problema de a împãrti banii egal între parohii, ci în functie de necesitãti”

Preotul Mihai Paraschiv-Vasilicã, consilier independent în cadrul Consiliului Local Negresti, a explicat cã nu trebuie împãrțiți banii în mod egal între parohii, ci în functie de necesitãti: „Asa cum am precizat si în sedinta pe comisii, bisericilor nu li se dau bani pe comunitãti sau pe numãrul de enoriasi, ci pe necesitate. Biserica este Una si atunci când se acordã sprijin unei parohii, indiferent de localizarea acesteia, sprijinul este acordat Bisericii. Noi, preotii, când solicitãm sume de la Consiliul Local sau Consiliul Judetean, în primul rând ne consultãm între noi si apoi cerem avizul Protoieriei si avizul Episcopiei. Deci, nu se pune problema de a împãrti banii egal între parohii, ci în functie de necesitãti. Nu este cazul sã ne gândim la o egalitate. Tot Biserica primeste, indiferent unde este amplasat lãcasul care primeste sprijin”, a explicat preotul Mihai Paraschiv-Vasilicã.

Vasile Mariciuc: „Pãrintele ne induce ideea unui sofism. Sã nu facem confuzie între Bisericã si parohie!”

În discutie a intervenit si consilierul local Vasile Mariciuc, care a atras atentia cã nu trebuie sã se facã o confuzie între Bisericã si parohie: „Pãrintele ne induce ideea unui sofism potrivit cãruia dacã Biserica este Una si Biserica Ortodoxã de la Ierusalim primeste un anumit sprijin financiar, implicit si Biserica de la Cioatele beneficiazã de acel sprijin, fãrã ca Parohia de la Cioatele sã-si rezolve anumite probleme prin primirea sumei respective de cãtre Biserica de la Ierusalim. Sã nu facem confuzie între Bisericã si parohie!”. „Noi vorbim pe plan local acum, nu la nivel universal”, i-a replicat preotul Mihai. Discutiile s-au încheiat odatã cu explicatiile suplimentare oferite de primarul Cristi Rusu: „Vreau doar sã fac o completare. Probabil, sumele alocate Parohiei Poiana sunt cele prezentate de domnul consilier Pavel. Precizez cã aceastã parohie a avut douã mari cazuri de necesitate în ultima perioadã: refacerea în integralitate a acoperisului Bisericii din Valea Mare, care era de prin 1960 si care acum aratã foarte bine, si restul sumelor au fost pentru construirea bisericii din satul Cioatele. Cred cã va fi nevoie sã mai alocãm sume cãtre Biserica de la Cioatele pentru cã e si normal, construirea unui lãcas de cult sã necesite o sumã mult mai mare decât refacerea unui acoperis sau construirea unui altar de varã. În ultimii ani, la propunerea mea si prin votul dumneavoastrã, s-au alocat diferite sume si celor trei parohii din oras, precum si un teren pentru construirea unei case parohiale”, a spus primarul orasului Negresti în cadrul sedintei de Consiliu Local.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Parca mai ieri primarul de la Negresti se lamenta, chiar in asta gazeta, ca nu are bani sa plateasca datoria la Compania Nationala de Investitii ca nu ii dau aia de la CJ Vaslui o suplimentare de buget. Pai de asta imi esti neicusorului, puicusorule, pentru CNI nu ai bani dar sa arunci cu ei dupa popi, ca de ai nevoie de capital electoral, ai gasit!

  2. Domnule consilier Mariciuc,tocmai dumneata care esti profesor de filozofie format la scoala materialismui dialectic,sa nu recunosti citatul din Karl Marx spus de gura preotului?

  3. Preotul Mihai Paraschiv-Vasilicã ne vorbeste ca un socialist veritabil,cu citate din Karl Marx-*Critica programului de la Gotha*-*de la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi*.Pentru cine nu stie,principiul repartitiei in socialism era *de la fiecare după capacităţi, fiecăruia după muncă*,in faza urmatoare-comunismul adevarat,plin de belsug si indestulare,principiul repartitiei este acesta-*de la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi*.Este cel putin hilar sa auzi astfel de lozinci din gura unui om al bisericii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.