16.5 C
Vaslui
07-oct.-2022

Bani pentru primăriile care trec pe verde

- Advertisement -
BANI… Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficiență energetică și producția de energie verde.

SPRIJIN FINANCIAR… Premierul Nicolae Ciucă a anunțat adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care va fi alocat un miliard de euro către primării și IMM-uri pentru a trece pe energie verde. Ciucă a explicat că primarii pot investi acești bani în școli, spitale, iluminat public sau alte instituții.

“Am adoptat astăzi (n.r. vineri) o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficiență energetică și producția de energie verde. Din aceștia, 500 de milioane de euro vor merge către autoritățile publice și 500 de milioane de euro către IMM-uri. Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent. Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie și reducerea costurilor utilităților. În cazul companiilor, finanțarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producție și de generarea de energie verde pentru consum propriu. Continuăm, astfel, să susținem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei pentru întreaga țară”, a afirmat Nicolae Ciucă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.