Banii în mișcare. Cele mai frecvente greșeli ale românilor când încheie polițe RCA

După o introducere generală în industria asigurărilor, să vorbim despre soluțiile de protecție dedicate persoanelor fizice. În episodul de astăzi vorbim despre asigurările auto.

Înainte de a alege polița de asigurare potrivită, trebuie să știi că binecunoscuta „poliță RCA”  este, practic, o asigurare obligatorie de răspundere civilă, așa cum îi spune și numele, adică o asigurare care acoperă răspunderea ta pentru prejudiciile pe care le produci din vina ta altor persoane prin intermediul vehiculului  menționat în poliță.

Pe de altă parte, CASCO este un produs facultativ, care te protejează pentru daunele produse propriului vehicul de tine, de alții sau de fenomene naturale ori din alte cauze.

Răspunderea civilă auto

Dacă eșți vinovat pentru producerea unui accident auto, compania de asigurare la care ai încheiat polița RCA va plăti în locul tău despăgubiri pentru daunele materiale și/sau pentru decesul ori vătămările corporale suferite de alte persoane urmare a acelui accident.

Atunci când îți faci o poliță RCA trebuie să fii atent la următoarele aspecte:

–  acoperirea teritorială:  polița este valabilă în mod obligatoriu pe teritoriul României, UE, dar și în Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția. Unele companii pot oferi  acoperire în baza aceleiași polițe și pentru alte state în afară celor menționate, cum ar fi Modova, Turcia, Ucraina, Macedonia etc.;

– de asemenea, serviciile suplimentare de asigurare sunt importante, precum este  decontarea directă. … https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/banii-in-miscare-cele-mai-frecvente-greseli-ale-romanilor-cand-incheie-polite-rca-1404483
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ