Banii la plic pentru Dan Material | PAMFLET

Pe vremuri circula o legendă prin Vaslui, cu Dan care voia să ajungă căpitan de județ, dar în plin avânt, omul s-a transformat în Dan Material. Și așa a fost vreo 10 ani, până când DNA-ul l-a decuplat de la mălai și l-a lăsat cajbec. Bine, de foame acesta nu a murit. Că nu degeaba pe vremuri i se spunea Cap de Oaie. Însă acum, când iar îi sfârâie călcăiele să ajungă căpitan de județ, al nostru Dan Material urmărit de portărei pentru țepele din trecut a ajuns rău de tot. Se milogește la Uzatu, să-i dea leafa pentru funcția de cățel de șef de județ, la plic, ca nu cumva nemiloșii de portărei să-i ia banii din cont. Și așa, aghiotantul proxenet se prezintă lunar la casierie- nu la cea de la Muzeu- și ridică “cașul” pentru șeful său.

Curios este cum de Uzatu, în calitatea sa de șef suprem, girează o astfel de golănie. Fiindcă, plătindu-i lui Cap de Oaie leafa la plic, proștii de executori judecătorești degeaba încearcă să recupereze banii. Și în campanie electorală, tot așa s-a mers cu banul la sacoșă, iar returnarea s-a făcut pe altă persoană, deși materialele electorale au avut ca beneficiar pe Dan Material. Oare până când va merge golănia aceasta? Dan Material trebuia să dea statului vreo 5 milioane de lei din afacerile sale din trecut. Statul încearcă să-i vândă activele fostei firme, pe care acesta le răscumpără pe firma iubitei, tot cu banii de la stat. Apoi, îi mai dă jos și datoriile de la buget, iar când trebuie și el să-i dea acestui mare binefăcător al său ceva înapoi, casiera sparge pentru el  Trezoreria, ca la Muzeu, și îi dă bănuții până la ultimul leuț, în loc să-i vireze în cont. Oamenii simpli și-au pierdut casele pentru sume mai mici, însă în cazul lui  Dan Material, pentru țeapa uriașă pe care a tras-o,  a fost  răsplătit cu un job la stat bine plătit de care nimeni nu are voie să se atingă.

Cam așa e dreptatea în România. În loc să stea la pușcărie, pentru faptele de corupție pe care le-a comis și să fie executat de portărei pentru datoriile uriașe pe care le are, acest individ ne râde în nas și defilează prin județ, cu salariu baban de la stat. Curat murdar, cum ar spune Conu’ Iancu.
5 COMENTARII

  1. Timofticiucule trage tare pentru Tataru. Daca pica Iohanus si Neluțu intri la puscarie si nu de alta dar acolo nu sunt paturi pentru gabaritul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ