0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

Barbados cere despăgubiri de la actorul Benedict Cumberbach pentru deținerea de sclavi de către strămoșii lui

- Advertisement -

Al șaptelea străbunic al actorului care a jucat rolul unui proprietar de plantație în filmul câștigător de Oscar „12 ani de sclavie”, a cumpărat plantația Cleland din St Andrew, Barbados, în 1728. Plantația a devenit apoi casa a 250 de sclavi, până când sclavia a fost abolită 100 de ani mai târziu.

Când plantația a fost închisă din cauza legii, familia Cumberbatch a primit 6.000 de lire sterline în compensație pentru pierderea „proprietății umane”, ceea ce în banii de astăzi ar însemna aproximativ 3,6 milioane de lire sterline. Guvernul britanic la acea vreme a contractat un împrumut pentru a recompensa proprietarii de sclavi din imperiu – care a fost rambursat abia în 2015.

Guvernul din Barbados luptă pentru ca strămoșii familiilor deținătoare de sclavi să plătească despăgubirile. Deputatul conservator Richard Drax a moștenit plantația ancestrală de zahăr a familiei sale, care a jucat un rol major în dezvoltarea comerțului cu zahăr între Caraibe și SUA. Plantația Drax Hall de 250 de hectare (617 acri) se află în prezent într-un loc imobiliar privilegiat pe insula de vacanță…https://adevarul.ro/showbiz/vedete/barbados-cere-despagubiri-de-la-actorul-benedict-2231602.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.