Barbarul care rupe copãceii din Bârlad, identificat! (VIDEO)

INCREDIBIL… A fost identificat autorul barbariei îndreptate cãtre copacii ornamentali, de pe strada Petru Rares din Bârlad! Individul a fost imobilizat de un cetãtean, care a anuntat politia. „Ca urmare a verificãrilor efectuate de agentii Politiei Locale Bârlad, pornind de la imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, a fost identificat autorul infractiunii si o persoanã care a confirmat identitatea acestuia. Acesta este acum cercetat de politistii bârlãdeni pentru infractiunea de distrugere”, a precizat Vasile Chelaru, seful Politiei Locale Bârlad.

Sfârsitul sãptãmânii trecute a fost marcat, din nefericire, de o nouã serie de acte de vandalism, îndreptate împotriva copacilor ornamentali sãditi pe trotuarele unor strãzi din municipiul Bârlad. Dincolo de faptul cã legea privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitãtilor, stipuleazã cã: „Prezenta lege reglementeazã administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitãtilor, în vederea asigurãrii calitãtii factorilor de mediu si a stãrii de sãnãtate a populatiei”, trebuie sã tinem cont de eforturile financiare si munca depusã de salariatii Serviciului de Gospodãrire Comunalã pentru plantarea, îngrijirea si întretinerea copacilor si spatiilor verzi, la care se adaugã dorinta fireascã a oamenilor de bine de a locui într-un oras curat si civilizat.

În ziua de 05 iunie, în jurul orei 14.00, un individ si-a îndreptat furia cãtre un copac plantat pe trotuarul dinspre sud al strãzii Petru Rares, în sensul de mers dinspre Liceul Tehnologic “Petru Rares”, cãtre strada Vasile Pârvan. Pe aceeasi stradã, în ziua de 27 mai, au mai fost rupti 13 copaci ornamentali, faptã mediatizatã de cotidianul nostru. Se pare cã individul a continuat cu manifestarea huliganicã, pânã a fost imobilizat de un cetãtean care a sesizat organele de cercetare penalã.

Ca urmare a verificãrilor efectuate de agentii Politiei Locale Bârlad, pornind de la imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, a fost identificat autorul infractiunii si o persoanã care a confirmat identitatea acestuia. Imaginile si documentele întocmite vor fi înaintate organelor de urmãrire penalã pentru a fi folosite în cadrul cercetãrilor. În ziua de 7 iunie, în jurul orei 04.00, o persoanã a sesizat prin intermediul numãrului unic de urgentã 112, faptul cã un grup de tineri au rupt copacii ornamentali de pe strada Lirei. La locul evenimentului au ajuns patrule mixte, care au depistat un numãr de patru tineri, ce au fost condusi pentru cercetãri la Politia municipiului Bârlad.

„Este greu de calificat manifestãrile necivilizate ale unor tineri, îndreptate împotriva mobilierului stradal, copacilor, florilor sau altor bunuri ce apartin tuturor. Sunt indignat! Totusi, reactiile si interventiile cetãtenilor de bunã credintã, care nu rãmân nepãsãtori la comportamentul nefiresc a celor certati cu normele de eticã, reprezintã un semn bun: avem în orasul nostru foarte multi oameni demni de respect, cãrora le multumesc!”, a declarat primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros.

Politia Localã Bârlad, în limita personalului avut la dispozitie, va organiza activitãti de patrulare în acele zone în care s-au sesizat, de mai multe ori, distrugeri ale bunurilor ce apartin autoritãtii publice locale.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ