2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Bãrbat cu sechele în urma unui accident rutier, abandonat de autoritãti!

- Advertisement -

INCREDIBIL…Un bãrbat de 57 de ani din localitatea Protopopesti, comuna Tãcuta, trece în aceste zile, prin cea mai neagrã perioadã a existentei sale. La sfârsitul lunii trecute, Vasile Crãcanã a fost victima unui accident rutier, petrecut pe raza judetului Iasi, în urma cãruia s-a ales cu un picior rupt în douã locuri. În prezent, cel aflat la volan, consãtean cu victima, profitã de faptul cã incidentul nu a avut martori si nu mai recunoaste comiterea faptei. Singur pe lume si invalid, Vasile Crãcanã a ajuns la mila oamenilor. Câtiva dintre ei au cerut implicarea autoritãtilor locale, dar asistentul social din Primãria Tãcuta a venit, a vãzut si a ridicat apoi din umeri spunând cã nu îl poate ajuta cu nimic. „Lucram cu ziua oriunde era nevoie si cu banii câstigati reuseam sã mã întretin fãrã sã cer de la nimeni. Acum nu mai pot face nimic. Piciorul mã doare dacã încerc sã mã deplasez”, spune Vasile Crãcanã.

Caz revoltãtor în satul Protopopesti, comuna Tãcuta, acolo unde un bãrbat de 57 de ani, singur pe lume, a fost abandonat de autoritãtile locale. La sfârsitul lunii trecute, Vasile Crãcanã a fost victima unui accident rutier petrecut pe raza judetului Iasi. În urma accidentului, victima s-a ales cu un picior rupt în douã locuri si acum este în imposibilitatea de a se întretine. Grav este faptul cã, dupã ce autorul accidentului si-a adus victima acasã, a abandonat-o si acum, povestesc oamenii din sat, nu mai recunoaste comiterea faptei. Cazul este acum în atentia autoritãtilor iesene. „Un consãtean a dat cu masina si mi-a rupt piciorul în douã locuri, la gleznã si la laba piciorului. M-a urcat apoi în masinã si m-a adus acasã. Mã durea foarte tare, dar am crezut cã nu e nimic rupt si nu am vrut sã-i deranjez pe cei de la ambulantã. Pânã la urmã, un vecin a venit la mine acasã si mi-a cerut sã pun piciorul în pãmânt. A vãzut cã nu pot, asa cã a chemat ambulanta. Am stat o perioadã în spital si medicii mi-au pus piciorul în gips. Au venit si de la Vaslui, doi politisti, la mine acasã, o femeie si un bãrbat. Mi-au luat declaratie si apoi mi-au spus cã se vor ocupa politistii de la Iasi de acest caz dar, de atunci, nu a mai fost nimeni pe la mine”, spune Vasile Crãcanã.

Politistii ieseni îl cautã pe autorul accidentului

Sesizati de cele întâmplate, politistii ieseni au demarat o anchetã pentru a stabili cine este autorul accidentului si au deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã si pãrãsirea locului accidentului. Conform declaratiilor purtãtorului de cuvânt al IPJ Iasi, oamenii legii strâng probe pentru elucidarea cazului. „Accidentul a avut loc în data de 28 iunie. Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 16.30 de cãtre un bãrbat de 57 de ani care a sesizat faptul cã a fost victima unui acciedent rutier petrecut în apropiere de Gara Bârnova. Victima a fost testatã de cãtre colegii nostri si s-a stabilit cã aceasta consumase bãuturi alcoolice. Autorul a pãrãsit locul si este cãutat în prezent de cãtre politisti. În cauzã a fost deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Iasi.

Singur pe lume, Vasile Crãcanã, a fost abandonat de autoritãtile locale

Cazul bãrbatului de 57 de ani din Protopopesti a stârnit furia localnicilor, mai ales cã Vasile Crãcanã este lãsat acum sã moarã de foame. „Pânã acum, omul acesta lucra cu ziua pe unde apuca si îsi câstiga singur existenta. Nu a ajuns la mila nimãnui. Este singur pe lume si mãcar acum autoritãtile locale ar trebui sã se implice sã-l ajute. În primãria din Tãcuta existã Asistentã Socialã, dar e cam degeaba. Eu personal am sunat la primãrie si femeia care se ocupã de astfel de probleme mi-a spus cã nu stie nimic despre acest caz. În schimb, aratã cã au fãcut drumuri prin comunã dar, eu sunt de pãrere cã viata unui om valoreazã mai mult decât toate drumurile lor. Dacã oamenii mor, cine va mai circula pe ele?!”, se întreabã oamenii din Protopopesti. De asemenea, Vasile Crãcanã povesteste cã, într-un final, au venit la el acasã si reprezentantii Primãriei Tãcuta, dar cu propuneri fanteziste. „A fost cineva de la primãrie la mine si le-am cerut sã mã ajute doar în perioada în care sunt în gips si nu mã pot deplasa. Mi-au spus cã îmi pot da doar 80 de lei pe lunã, dar sã umblu eu sã-mi fac actele necesare dosarului de ajutor. Asta însemanã drumuri la Vaslui si la primãrie. Nu am bani pentru asa ceva. Ar trebui sã plãtesc pe cineva cu o masinã sã mã ducã si sã mã aducã. Apoi ar trebui sã gãsesc pe cineva care sã facã, în locul meu, zilele de muncã. Mã las pãgubas pentru cã nu am de unde scoate atâtia bani. Pânã acum nu am avut nevoie de ajutorul nimãnui. Lucram cu ziua si îmi câstigam banii necesari sã mã înretin si sã mai repar ceva si pe la casã. Acum nu mai pot face nimic. Dacã încerc sã merg, mã doare piciorul foarte tare”, spune Vasile Crãcanã. Altfel spus, Asistenta Socialã din primãria Tãcuta îi oferã câtiva bani lui Vasile Crãcanã doar dacã acesta îsi va face singur dosarul pentru ajutor social.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.