Bãrbat decis sã facã greva foamei la Primãria Oltenesti

GREVÃ…Un bãrbat din localitatea Vinetesti este decis sã facã greva foamei în fata primãriei din comuna Oltenesti, nemultumit de faptul cã, sustine el, este neîndreptãtit cu o suprafatã de teren care i s-ar cuveni. Eugen Bãetu spune cã, în urma unei erori de mãsurãtoare cadastralã, o bucatã de teren pe care are cultivatã o vie a fost micsoratã cu aproximativ 20 de ari. Din acest motiv, a ajuns sã se judece pentru a reintra în posesia terenului respectiv care, aratã acesta, i se cuvine ca parte a unei mosteniri. Ma mult, a plãtit si un cadastrist care sã vinã sã-i mãsoare terenul respectiv dar, spune Eugen Bãetu, acesta a renuntat la prestarea de servicii si i-a aruncat banii peste poartã. “Vecinul meu are relatii pe la Vaslui altfel nu îmi explic de ce a renuntat asa, deodatã, cadastristul. Am ajuns sã mã judec penal, pentru tulburare de posesie dar procurorii au respins plângerea fãcutã”, spune bãrbatul din Vinetesti. De asemenea, au fost solicitate si serviciile primãriei din comuna Oltenesti dar, dupã cum sustine primarul Constantin Galeru, primãria nu are specialisti cadastristi pentru a efectua mãsurãtori la fata locului. Epopeea celor 20 de ari dureazã de mai bine de 6 ani si se va încheia, dupã cum sustine Bãetu, atunci când i se va face dreptate.

Nemultumirile unui bãrbat din localitatea Vinetesti, comuna Oltenesti, au ajuns, zilele trecute, la cote alarmante. Pentru cã ar fi fost nedreptãtit cu aproximativ 20 de ari de vie situati în apropierea locuintei, Eugen Bãetu spune cã va intra în greva foamei, în fata primãriei din comunã. Acesta spune cã suprafata de teren îi revine, de drept, în urma unei mosteniri dar o eroare de mãsurãtoare cadastralã a transformat totul într-un adevãrat rãzboi cu autoritãtile. “Mi-am fãcut analize si voi merge sã cer autorizatie pentru a intra în greva foamei. Dreptatea este de partea mea si nimeni nu vrea sã mã sprijine. Am cerut primãriei sã vinã la fata locului pentru a mãsura exact suprafata dar m-au refuzat pe motiv cã nu au specialisti. Am ajuns si sã mã judec penal cu vecinul meu pentru suparafata aceea de teren dar procesul a fost în favoarea lui si plângerile formulate mi-au fost, rând pe rând, respinse. Si toate au plecat dupã ce am cerut unei societãti de cadastru din Husi sã vinã sã mãsoare la fata locului. Au fost începute mãsurãtorile si brusc încheiate. Cadastristul care a venit la mine mi-a aruncat apoi banii peste gard si nu am mai auzit de el. Am fost si în audientã la OCPI dar tot nu mi-am gãsit dreptatea. Asa cã am sã intru în greva foamei, poate asa cineva mã va bãga si pe mine în seamã”, spune Eugen Bãetu.

Primarul Galeru îl va sprijini pe Bãetu în demersul lui

Întrebat despre problemele apãrute în comuna pe care o pãstoreste, primarul Constantin Galeru spune cã cerintele lui Eugen Bãetu nu pot fi îndeplinite. “A cerut ca primãria sã refacã mãsurãtorile dar i-am explicat cã nu se poate acest lucru pentru cã nu avem angajati specialisti cadastristi. Si nici nu se poate forma o comisie care sã vinã sã refacã, la fata locului, mãsurãtorile terenului. Nu existã niciun temei legal pentru acest lucru. Plus cã aici este vorba de o eroare de mãsurare. Disputa este între Eugen Bãetu si un verisor al lui. Verisorul a fãcut intabularea terenului primit mostenire de la bunici dar, în momentul mãsurãrii, o bucatã de teren nu a intrat la mãsurat si nu cunosc motivul. Acum am inteles cã Eugen Bãetu vrea sã vinã sã facã greva foamei în fata primãriei Oltenesti. Nu am sã mã opun demersurile lui si îl voi sprijini dar nu asa cum doreste el. Ceea ce putem face nu trebuie sã fie în afara legii”, spune primarul Constantin Galeru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ