Bãrbat din Fãlciu, dispãrut în conditii misterioase

DISPÃRUT… Un bãrbat în vârstã de 52 ani, din satul Bogdãnesti, comuna Fãlciu, este de negãsit de aproape douã sãptãmâni. Gheorghe Crãciun a dispãrut în conditii misterioase, ultima oarã fiind vãzut în Gara CFR din Ploiesti Sud, stând de vorbã cu un tânãr care voia sã lucreze la oi. “Pe 23 mai am vorbit ultima oarã cu el. Apoi, când l-am mai sunat, mi-a rãspuns de douã ori un bãrbat care mi-a spus ba cã sotul meu si-a lãsat telefonul în camerã si cã s-a dus sã cumpere de mâncare, ba cã s-a dus dupã fier vechi. Când am zis cã sunt sotia lui si cã ceva nu se leagã din ce îmi zice, mi-a închis telefonul. Apoi l-a închis de tot. Pe 26 mai, l-a deschis din nou, dar nu a mai rãspuns nimeni”, a povestit Mioara Crãciun, sotia bãrbatului.

Gheorghe Crãciun lucra pe santier, la o firmã de constructii. Pentru cã nu s-a mai înteles cu angajatorul, acesta a ales sã se întoarcã acasã. Urma sã revinã în Vaslui cu trenul, însã ceva s-a întâmplat, cãci acesta nu a mai ajuns acasã. “Pe 22 mai, de dimineatã, am vorbit cu el si mi-a zis cã a avut o divergentã cu un coleg si cã o sã rãmânã pe camerã, dar cã nu o sã vinã acasã. A doua zi, m-a sunat si mi-a zis cã e în Gara Ploiesti si cã urmeazã sã vinã acasã. Nu avea bani de bilet, i-a dat un coleg 100 lei, însã nu a mai prins loc la trenul de dimineatã si a rãmas sã vinã cu trenul de 5 fãrã ceva. Pe la 11 fãrã ceva m-a sunat si mi-a zis sã-i dau numãrul de telefon al unui cioban de la noi din sat, cã stã de vorbã cu un bãiat care vrea sã vinã sã lucreze la oi. I-am zis cã nu am si cã sã stea linistit, sã-si vadã de ale lui. Dupã vreo trei sferturi de orã, l-am sunat si mi-a rãspuns un bãrbat, care mi-a zis cã el s-a dus cã cumpere ceva de mâncare si cã si-a lãsat telefonul în camerã. Am crezut ca a revenit la muncã. L-am sunat, din nou, peste vreo 20-30 minute si mi-a rãspuns acelasi bãrbat, care de data asta mi-a zis cã sotul meu s-a dus dupã fier vechi. L-am întrebat <pãi nu ai zis cã a revenit în camerã?>, la care el <dar cine esti tu de pui asa multe întrebãri?>. I-am spus cã sunt sotia si mi-a închis. Am rugat o vecinã sã-l sune si dupã ce i-a zis cã e sora lui, a închis, din nou, telefonul”, a povestit sotia bãrbatului.

“De la Politie, mi s-a zis doar cã se fac cercetãri”

Vãzând cã nu reuseste sã ia legãtura cu bãrbatul, sotia a mers la Postul de politie din Fãlciu si a anuntat disparitia. “Nimeni nu mai stie nimic de el, la locul de muncã din Ploiesti nu a revenit, nu a mai vorbit cu niciun coleg si nici cu mine de pe data de 23 mai. Am luat legãtura cu Politia de aici, de la noi din comunã, dar si cu Politia Feroviarã Ploiesti. Am povestit tot ce stiam, dar nu reusesc sã-i dea de urmã. Nu stiu ce sã zic, în Garã trebuie sã fie camere de supraveghere care sã-l fi surprins în timp ce iesea, asta dacã chiar nu l-o fi vãzut nimeni. Bani nu avea la el, ca sã zici cã a fost jefuit. Nu avea nici obiecte de valoare la el. Ceva s-a întâmplat cu el si nu întelegem ce anume. Se fac acum, sâmbãtã, douã sãptãmâni de când nu mai stim nimic de el”, a mai povestit sotia bãrbatului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ