spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
18-mai-2024

Bărbat din Vetrișoaia, salvat din ghearele morții cu ajutorul sistemului de telemedicină!

- Advertisement -

ȘANSĂ… Un bărbat de 53 de ani, cu grave probleme cardiace, care era cât pe ce să se prăpădească, a fost stabilizat în propria locuință din localitatea Vetrișoaia, grație sistemului de telemedicină, folosit de asistenta medicală care a ajuns la pacient, cu o ambulanță SAJ de tip B2. Asistenta a reacționat impecabil și a apelat imediat la sistemul de telemedicină, pentru ca medicii din Iași să poată vedea în timp util pacientul, să dea sfaturile cele mai bune și să dispună cât mai rapid trimiterea la fața locului a unui elicopter SMURD.

„Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui a fost solicitat să intervină în localitatea Vetrișoaia pentru un bărbat în vârstă de 53 de ani care acuza durere toracică severă. A fost trimisă la caz o ambulanță B2 din substația Huși, care a găsit pacientul conștient, dar în stare gravă, instabil hemodinamic și cu tulburări grave ale activității inimii. Folosind sistemul de telemedicină, asistenta medicală de pe ambulanță a solicitat ajutor medical, iar medicii de la dispeceratul Iași au decis în urma vizualizării electrocardiogramei să trimită elicopterul SMURD cu medic de urgență la caz. În urma acestei colaborări, victima a putut fi stabilizată chiar în propria locuință, apoi a fost transportată pe calea aerului în centrul universitar Iași”, au precizat astăzi, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Pai sa se telemedicineze mai des asa accidentul vascular ar ajunge in fereastra de tromboliza si ar fi tratat cu succes infarctul ar merge direct si nu ar sta in halta dimitrie castroian politraumatismele ar merge direct in centrul de politrauma sf spiridon.se ghideaza dupa un protocol inventat de ei si pacientul este singurul care sufera!! Da nu au facut nimic iesit din comun nici impecabil nici spectaculos. Au ascuns sub pres eroarea de a trimite la caz critic asistenta si au actionat corect in al 12 lea ceas.

    • 1. Nu a fost nici o eroare. A fost trimisă la caz o ambulanță cu asistent medical pentru că era cea mai apropiata și pentru ca nu tot timpul este medic de gardă la ambulanță Huși. Tocmai pentru astfel de situații a fost inventată telemedicina.
      2. De fiecare dată când sunt criterii bine definite în legislație echipajele cu asistent medical folosesc telemedicină. Însă nu tot timpul medicii de la Iași decid să trimită elicopterul. Iau decizia în funcție de ce constată când vizualizează EKG -ul pacientului, în funcție de gravitatea cazului, în funcție de diagnosticul stabilit, în funcție de disponibilitatea elicopterului ( uneori e plecat deja la alt caz ) , în funcție de vreme sau de ora solicitării ( noaptea nu poate ateriza în zona rurală.
      3. De multe ori medicii de la Iași dau însă sfaturi asistentului medical de pe ambulanță în ce privește atitudinea terapeutică precum și în ce privește Spitalul unde să se deplaseze.
      4. În concluzie telemedicină este utilă având în vedere că nu poți pune pe fiecare ambulanță câte un medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.