Bãrbatul prins la volan cu o alcoolemie record, bãgat dupã gratii!!

CE-AI FÃCUT, BOBITÃ?… Bãrbatul de 52 de ani din Vinetesti, comuna Oltenesti, care a fost depistat cu o alcoolemie de 3,88 la mie alcool în sânge, a fost retinut pentru 24 de ore. Ulterior, în baza probatoriului administrat, bãrbatul a fost prezentat Judecãtoriei Husi care a dispus arestarea sa preventivã pentru o perioadã de 30 de zile.

Vã reamintim cã în ziua de 15 iunie a.c., ora 09:30, politistii din cadrul Postului de Politie Oltenesti, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 52 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat (3,88 alcoolemie – dupã efectuarea probelor de sânge). Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Totodatã, în urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat si faptul cã bãrbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

<<Cercetãrile sunt continuate sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice” si “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, fapte prevãzute si pedepsite de Codul Penal>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice.

<<Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie>>, a mai spus Bogdan Gheorghitã. Bãrbatul din Vinetesti, comuna Oltenesti, stie exact acest lucru abia acum!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ