spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Bârlad: unde se duc banii din rectificarea bugetară! (DOCUMENT)

spot_imgspot_img
- Advertisement -
„SFÂNTA” RECTIFICARE… Ca în fiecare lună, are loc la ședința ordinară a CLM Bârlad rectificarea bugetară, însemnând mișcarea de sume importante de la „venituri” la „cheltuieli”

ȘEDINȚĂ… La Primăria Bârlad are loc pe 28 aprilie a.c., ședința ordinară a Consiliului Local Municipal pe luna aprilie, unde se vor discuta proiectele de hotărâre inițiate de edilii orașului. Pentru primul proiect de hotărâre, care privește rectificarea bugetului local, care are loc lunar, se suplimentează veniturile pe capitolul «alte subvenții primite de la administrația centrală», pentru finanțarea unor activăți, cu suma de 152.000 lei, reprezentând cererea de finanțare nerambursabilă pentru programul “Rabla Plus”. De asemenea, se suplimentează vărsămintele din secțiunea de funcționare cu suma de 29. 000 lei.

DOCUMENT: Referat de Aprobare

Bârlădenii trebuie să știe unde se duc banii bugetului local, mai ales că am văzut ce cheltuieli imense ne așteaptă , pentru niște „ZCB” (Zile Culturale Bârlădene) atât de costisitoare. Culmea este că, transparența decizională a primarului Dumitru Boroș a ajuns inexistentă, toți bârlădenii putând observa că pe Facebook – ul primăriei și site-ul instituției apar doar laudele și osanalele pentru alesul neamului și răspunsurile „tăioase” ale primarului Boroș, atunci când este criticat! Vă facem cunoscut astăzi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pentru luna mai a.c., și anume care sunt vărsămintele din secțiunea de funcționare a bugetului local, care se suplimentează cu suma de 152.000 lei, alocați de administrația centrală (Guvern).

Vom comunica bârlădenilor ce se va aloca din această rectificare bugetară, după „războiul” consilierilor PSD cu majoritatea condusă de primarul Boroș, care nu prea ține cont de „opoziția” slabă a social-democraților. Deocamdată, vă aducem la cunoștință ce a prevăzut aparatul administrativ local:

  • Astfel, la obiectivul de investiții “Consolidarea,modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din str. Republicii, nr.318, (fost nr 392) din cadrul Colegiului Tehnic Al.I.Cuza Bârlad, se virează suma de 10000 lei;
  • La obiectivul “Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 8” se virează suma de 10.000 lei;
  • Se alocă suma de 175.000 de lei petru achiziția unui autoturism Hybrid Plug-in (prin programul Rabla Plus).
  • La obiectivul “Extindere canalizare menajera B-dul Epureanu” se virează suma de 30.000 de lei:
  • Se alocă și suma de 6.000 lei pentru realizare de studii de specialitate, topografic și gerotehnic, pentru obiectivul de investiții „Obținere autorizație de desființare corp C2, C3, C4, C5, C6 și construire corp nou Școala Gimnazială de Arte”;
  • Se suplimentează trasferurile de capital către DAPPC cu suma de 90.000 de lei;

În secțiunea de Funcționare sunt următoarele modificări

Se suplimentează: veniturile din concesiuni cu suma de 391.300; contribuția către ADI cu suma 35.000 lei; la capitolul SERA se suplimentează cu suma de 76.000 lei pentru reparații la moto-unelte (46.000 lei) și a sistemelor de irigat (30.000); se alocă suma de 50.000 lei pentru reparații locuri de joacă și a mobilierului urban; la Grădinița nr. 8 se alocă suma de 6.200 lei pentru deplasări interne (navetă cadre didactice); la Școala nr.2 se alocă suma de 3600 lei pentru deplasări interne (navetă cadre didactice); la Liceul Pedagogic „Ion Popescu” se alocă suma de 101.500 lei pentru materiale necesarii implementării acordului de colaborare aprobat prin HCL271/2022

Bugetul autofinanțate (banii provenind din contribuția părinților)

La Grădinița nr 2 se alocă suma de 21.860 lei pentru hrana copiilor; la Grădinița nr. 1 se alocă suma de 36.090 lei pentru hrana copiilor; la Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” se alocă suma de 8. 430 lei pentru obiecte de inventar, materiale și servicii necesare funcționării.

Buget suplimentări pentru achiziții

La DAPPC se suplimentează cheltuielile cu suma de 65.000 lei pentru achiziția a 12 vitrine frigorifice hala de lapte și cu suma de 25.000 lei pentru realizarea unui punct de colectare deșeuri – Piața Sf.Ilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Piețele din Bârlad sunt un dezastru.Cel puțin piețele din Vaslui n-or avea profit,dar măcar nu stau cu mana întinsă la consiliu local.Si au și condiții incomparabil mai bune.

  2. La piață se mai da un buf oe ultima suta de metri, oare trei bare de fier la punctul de colectare costa 60000lei, Iosipescu sa făcut cât boul de nesimțit ce e și mai da 90000lei, hoți mari , mână în mână ,BOROȘ si IOSIPESCU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.