-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Bârlădean iubitor de „plante” a vrut să fugă peste Prut, taman când în Vama Albița era puhoi de procurori!

- Advertisement -
GHINION… Bârlădeanul cu mandat european de arestare pentru că a cultivat droguri în Belgia a vrut să fugă în Republica Moldova, dar a fost prins în Vama Albița.

NEINSPIRAT… Un bârlădean de 37 de ani, pe numele căruia autoritățile belgiene au emis un mandat de arestare pentru comiterea mai multor infracțiuni, a vrut să scape fugind în Republica Moldova! Numai că și-a ales cel mai prost moment pentru a-și pune planul în aplicare și anume, pe 17 ianuarie, când în Vama Albița era puzderie de procurori și polițiști, veniți, ce-i drept , cu altă treabă, respectiv prinderea unor vameși corupți. Răzvan Petronel Bujoreanu, bărbatul căutat de autoritățile belgiene că era cultivator de droguri prin acest stat, a fost depistat de lucrătorii vamali la scurt timp după ce a pus piciorul în Vama Albița. Bârlădeanul a fost reținut pe loc, iar Curtea de Apel Iași a dispus arestarea sa preventivă pentru 15 zile, urmând să fie pus în aplicare mandatul internațional.

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut pe Răzvan Petronel Bujoreanu, din Bârlad, de 37 de ani, care era căutat de autoritățile din Belgia, fiind urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri pe teritoriul acestui stat. Pe 17 ianuarie a.c., în jurul orei 17.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița -I.T.P.F. Iași, când tocmai ce a avut loc o acțiune de control a procurorilor de la DNA-Iași, s-a prezentat și el pentru efectuarea formalităților de control, dorind a ieși din țară, cu autoturismul propriu. „La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare și predare , acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri pe teritoriul Belgiei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al SPTF Vaslui. Răzvan Petronel Bujoreanu a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, iar procurorii l-au trimis la instanță, pe 18 ianuarie.

În loc de libertate în Republica Moldova, în arest preventiv 15 zile la Iași!

Magistrații CA Iași au dispus arestarea provizorie a persoanei solicitate Răzvan Petronel Bujoreanu, aflat în stare de reținere în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Iași, în vederea predării, în baza semnalării Schengen – Biroul SIRENE Național din Belgia la data de 06.02.2023, în baza mandatului european de arestare emis la data de 04.01.2023, de către Curtea de prima instanță din Flandra de Vest. Bârlădeanul a primit totodată și un mandat național de arestare, în vederea cercetării penale în Belgia pentru comiterea infracțiunilor de „cultivarea substanțelor stupefiante”, „furt fără circumstanțe agravante” și „deteriorarea bunurilor mobile ale altora”, pe o durată de 15 zile. Practic, bârlădeanul a închiriat o casă în Belgia, unde a început să cultive droguri, de aici și până la furt și scandal care s-a lăsat cu distrugerea de bunuri din casa închiriată, n-a fost decât un pas! „Instanța dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate B. Răzvan Petronel. Persoana arestată a fost depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Iași”, au decis judecătorii CA Iași. Bârlădeanul a făcut apel la sentința primită, care va fi judecată în cel mai scurt timp.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.