spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Bârlãdean la volan prin Vaslui, drogat si fãrã permis!

- Advertisement -

FÃRÃ RUSINE… Politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, au retinut acum câteva zile un tânãr, în vârstã de 24 de ani, din municipiul Bârlad, bãnuit de comiterea unor infractiuni la regimul sigurantei circulatiei pe drumurile publice. Individul avea un comportament ciudat si a fost oprit de politisti, pentru verificãri! A fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la ketaminã. Au gãsit nereguli cu duiumul, astfel cã bârlãdeanul a fost retinut pentru 24 de ore la IPJ Vaslui, iar a doua zi a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui. Acesta riscã ani buni de închisoare.

Pe 19 septembrie, dimineata, politistii Biroului Rutier Vaslui aflati pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au depistat si oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în judetul Sãlaj, condus de cãtre un tânãr de 24 de ani, din Bârlad. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule! Totodatã, întrucât bârlãdeanul depistat prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la ketaminã. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezentei substantelor psihoactive în organism. În aceeasi zi, în baza probatoriului administrat, politistii Biroului Rutier Vaslui l-au retinut pe tânãr, pe o perioadã de 24 ore. Ulterior, pe 20 septembrie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, care a dispus mãsura preventivã a controlului judiciar, pe o perioadã de 60 de zile. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a tânãrului, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, a precizat inspectorul principal de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reamintim celor care conduc care sunt regulile de circulatie

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de cãtre o persoanã care nu posedã permis de conducere se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã care are o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendã. Cu aceeasi pedeapsã se sanctioneazã si persoana, aflatã sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.