spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Barladean mort in Australia

- Advertisement -

Ucis de un sofer de 92 de ani!

DE NEÎNTELES… Alexandru Iftimie (Andu), din Bârlad, plecat la Sydney (New South Wales) Australia, în 2006 pentru un masterat, a fost omorât pe 19 octombrie, de un bãrbat de 92 de ani, aflat la volanul unui Land Rover! Pãrintii bârlãdeanului omorât au asteptat nouã zile lungi si dureroase, ca sã-l aducã în tarã si astãzi îl vor înmormânta. La Sydney, primarul orasului a autorizat un miting, care a avut loc joi, 28 octombrie, în ziua când a ajuns corpul lui Andu în tarã, la locul unde acesta a murit. Colegii de muncã ai bârlãdeanului nostru mort au protestat împreunã cu alti australieni, cerând ca persoanele trecute de o anumitã vârstã sã nu mai aibã voie sã conducã. «Trebuia sã moarã copilul meu ca sã se ia o asemenea mãsurã ?», plânge Ion Iftimie, tatãl lui Andu. Astãzi, el va fi condus pe ultimul drum de rude si prieteni.

Pe 19 octombrie, la Sydney – Australia, murea într-un tragic accident Alexandru Iftimie, nãscut la Bârlad pe 27 mai 1981. Bârlãdeanul, care a decedat intr-un accident rutier pe Victory Street, într-o intersectie, se afla pe motocicleta pe care si-a dorit-o foarte mult, îndreptându-se spre serviciul sãu, o companie de transport. A intrat în el un sofer, în vârstã de 92 ani, aflat la volanul unui Land Rover. Alexandru Iftimie a decedat pe loc, medicii legisti australieni precizând cã bârlãdeanul a fost izbit cu o asemenea vitezã, încât i-a fost frântã coloana cervicalã. Alexandru Iftimie a absolvit Liceul «A.I.Cuza» din Bârlad, dupã care a fost student la Politehnicã în Bucuresti. În februarie 2006 a plecat la studii în Australia, la Sydney, pentru un masterat în administratia publicã si economia industriilor. Avea rezidentã temporarã la Sydney, unde lucra ca sef de departament (safety officer ) la o firmã de transport. Urma sã obtinã în curând viza permanentã pentru Australia, iar în vara anului viitor trebuia sã se cãsãtoreascã cu iubita lui, Cãtãlina Urs, din Bucuresti. «Era iubit de toata lumea, era bland, vesel si iubitor. Un suflet mare» ne-a sps plângând Mihalea Cososchi, inspectorul general al ISJ Vaslui, rudã prin aliantã (verisorul sotului ei) cu Andu Iftimie.

“Trebuia sã moarã bãiatul meu ca sã schimbe ei legislatia?”

Pãrintii bârlãdeanului decedat atât de tragic la mii de kilometri de ei au vrut cu tot dinadinsul sã-l aducã în tarã, sã-l înmormânteze la Bârlad. Nouã zile au asteptat cu sufletul la gurã si cu inimile frânte de durere sã le fie adus bãiatul omorât de un australian inconstient, care la 92 de ani a bãgat în pãmânt un tânãr nevinovat. Astãzi îl vor conduce pe ultimul drum. «Primarul de la Sydney a aprobat joi, la locul unde a murit copilul meu, sã se desfãsoare un miting de protest fãcut de colegii lui de muncã si de prietenii din Sydney, pentru ca sã fie modificatã legislatia lor referitoare la vârsta pânã la care ai dreptul sã conduci. Acolo dacã medicul îti dã rezultat cã vezi bine, la orice vârstã poti sã conduci si am înteles cã s-au întâmplat multe accidente din cauza bãtrânilor la volan. Dar trebuia sã moarã bãiatul meu ca sã schimbe ei legislatia ?», plângea Ion Iftimie, tatãl lui Alexandru. Tânãrul bârlãdean este depus la Biserica «Sf. Spiridon» din Bârlad, de unde va pleca astãzi pentru totdeauna spre Cimitirul “Eternitatea” din localitate. Dumnezeu sã-l ierte!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.