Bârlădean mort în Cehia, familia are nevoie de bani pentru repatriere!

Marius Cornel Tașcă

APEL DISPERAT… Un bârlădean de 46 de ani, Cornel Marius Tașcă, care muncea în Cehia în orașul Plzen de aproape un an de zile, a fost găsit decedat pe 12 decembrie, în apropierea unui magazin. Poliția cehă a făcut verificări, iar trupul bârlădeanului decedat este acum la morga spitalului din Plzen, așteptând să fie reapatriat. Familia nu dispune de bani pentru repatriere, astfel că are nevoie de ajutor financiar pentru a-l aduce în țară. Iată conturile, în Euro și în Ron în cazul în care doriți să ajutați o mamă disperată, care nu poate să conceapă că fiul ei va ajunge la groapa comună în Cehia și nu în orașul natal, în țara sa, pentru a fi înmormântat creștinește!

Veronica Tașcă, din Bârlad, a primit pe 17 decembrie o veste cumplită! Băiatul ei, Cornel, de 46 de ani, plecat în Cehia pentru a câștiga un ban din care să-și ajute fiica, a fost găsit mort în stradă, în orașul Plzen, unde acesta muncea la o agenție. Departamentul consular al Ministerului de Externe al României a solicitat MAI să caute familia pentru a o înștiința despre cele întâmplate și pentru ca familia să înceapă formalitățile de repatriere a corpului neînsuflețit, iar în caz că aceștia nu au cum să plătească pentru repatriere (4000 de euro – n.r.), să își dea acordul scris pentru a fi înhumat în Cehia, mai precis la Plzen. Cornel Tașcă a fost căsătorit și stabilit cu familia în județul Vrancea, la Focșani. Are și o fetiță din căsătorie, care, din nefericire, s-a destrămat, iar Cornel a plecat în Cehia, unde a avut mai multe locuri de muncă. Ultimul loc era la Plzen, în Cehia, unde de aproape de o lună muncea ca mecanic. Pe 12 decembrie, poliția cehă avea să primească un apel prin care era sesizată că un bărbat este mort în stradă, lângă un magazin. Bărbatul decedat era Cornel Marius Tașcă, iar din cercetările efectuate de oamenii legii din Cehia, Plzen, acesta ar fi decedat în urma unui infarct. Acum, având în vedere că bârlădeanul era despărțit legal de soția sa, mama lui, Veronica Tașcă, deși este distrusă de durere pentru pierderea suferită, vrea cu orice preț să-și înmormânteze băiatul acasă, la Bârlad! Are nevoie de 4000 de euro pentru a-l aduce din Cehia, bani pe care aceasta nu îi are! Ea trăiește la o fiică a ei, având o pensie … din care nu va putea niciodată să strângă atâția bani! „Vă rog, ajutați-mă, nu lăsați ca băiatul meu să fie înhumat într-o groapă comună prin Cehia! Să-l aducem aici, acasă, pentru a-l înmormânta creștinește!”, plângea mama bârlădeanului aflat acum în frigiderul de la morga din Plzen.

Familia lui Cornel a fost contactată de Ambasada României din Praga, dar potrivit acestora, reprezentanții țării noastre i-au pus doar să semneze înștiințarea că au luat la cunoștință că ruda lor este moartă și nu s-au oferit să îi ajute cu nimic. Facem și noi un apel la cei care pot să ajute pentru a-l repatria pe Cornel Marius Tașcă, donațiile putând fi făcute pe numele mamei acestuia, Tașcă Veronica:

EURO: RO78 BTRL EURCRT00J5619201

RON: RO 17BTRL03801201J56192xx
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ