Bârlãdean umilit de salariatii societãtii Urbana: „fã plângere la militie!”

FÃRÃ RUSINE… Societatea de salubritate SC Urbana SA Bistrita a gãsit la Bârlad sat fãrã câini! Adusã pe capul bârlãdenilor de Dumitru Buzatu si CJ Vaslui, dupã o licitatie care are un iz de „mânãrie”, angajatii acestei societãti umilesc orice cetãtean care are ceva de reprosat în privinta comportãrii de care dau dovadã. Mai exact, de o proastã educatie, înjurând si sfidând cetãtenii: nu poartã mascã în preajma oamenilor, fumeazã în birouri, amenintã … „Du-te la militie dacã nu-ti place”, a fost una din „palmele” date unui bârlãdean civilizat si foarte educat, când a apelat la SC Urbana SA! Si asta doar pentru cã a comandat la ei o europubelã, care a venit dupã sase luni de la cerere si a fost nevoit sã o ia singur de la peste 5 km distantã de la birourile Urbana, desi în contractul de comodat încheiat scrie altceva!

Iatã povestea relatatã de bârlãdeanul care a avut de înfruntat nesimtirea si tupeul salariatilor de la SC Urbana, din Bârlad. Atentie, urmeazã detalii care vã pot afecta emotional! Adicã vã pot enerva pânã când vã vine sã mergeti sã le dati… cu educatia în cap!

„Sunt un bârlãdean care vã adreseazã o rugãminte. Sã publicati ce-am pãtit cu SC URBANA, firma care se ocupã cu colectarea gunoiului. Poate se vor lua mãsuri, poate nu, dar lumea trebuie sã stie mãcar la ce sã se astepte de la aceastã firmã. Am fãcut o cerere de europubelã la ei acum sase luni, abia azi m-au anuntat sã mã duc sã semnez contractul de comodat, cã au sosit pubelele. M-am dus la sediul din centru, mi-au tipãrit si completat un formular de contract, dupã care m-au trimis sã îl ridic personal de la un depozit (sau sediu?) de la iesirea spre Vaslui, la sensul giratoriu. <<Cum??? Dupã ce timp de sase luni nu am beneficiat în mod civilizat de serviciile Urbana SA, acum trebuie sã mã duc la 5 km de centrul orasului, pe cheltuialã proprie, sã ridic pubela?>>, m-am mirat eu. << Da, mi-a rãspuns doamna de la centru. Asa a dispus conducerea, noi nu facem decât sã îndeplinim ordinele sefilor. Noi nu suntem decât angajati.>>, mi-a rãspuns doamna respectivã. <<Dar reprezentati firma. Ati putea, în numele firmei, sã aveti amabilitatea sã vã cereti scuze pentru disconfortul creat.>>, am spus. A zis ea ceva si am plecat sã îmi iau pubela.”, a relatat bârlãdeanul D.B.

Mârlãnia la ea acasã, la SC Urbana! Cu câine cu tot!

„Sediul de la marginea orasului nu are nimic care sã indice ce este. Dacã nu vezi pubelele în curte, treci bun dus. Am reusit sã ajung în cele din urmã. Porta închisã, un sofer mesterea ceva la masinã si mi-a arãtat unde sã mã adresez. Am fost întâmpinat de doi oameni si un câine care s-a urcat cu labele murdare pe mine, în timp ce unul dintre ei mã întreba ce doresc… I-am rãspuns dupã ce au luat câinele. Am intrat într-un birou. Am comentat si aici în legãturã cu calitatea serviciilor si lipsa pubelei timp de sase luni, amintind cã am plãtit aceste servicii în avans, fãrã sã beneficiez corespunzãtor de ele. <<Eu nu sunt plãtit de primãrie, acolo ati plãtit>>, zice cel ce pãrea cã e seful. Sunteti plãtiti din banii mei, zic eu. Nu, zice el. <<Iar datoria mea e sã ridic gunoiul, trebuia sã îl puneti în saci si l-am fi ridicat>>, a continuat el. I-am rãspuns cã am fãcut de câteva ori lucrul acesta si cã l-am gãsit împrãstiat, probabil de câini. Dacã ar fi avut un interval orar bine stabilit când ridicã gunoiul, nu s-ar fi întâmplat astfel. Vine si celãlalt, fãrã mascã, pufãind din tigarã, pus pe scandal, sã mã punã el la punct. Cã dacã nu îmi convine, sã fac plângere la militie(!). I-am arãtat cã eu port masca si i-am atras atentia asupra faptului cã fumeazã în interiorul biroului. L-am rugat sã spunã cum se numeste. <<Cum vreau eu>>, zice el, plecând în grabã afarã, unde a continuat cu jignirile si atitudinea rãzboinicã. Pânã la urmã am plecat cu pubela si cu un gust mai mult decât amar.”, mai spune D.B., despre care putem sã vã spunem cã este un om serios, educat, cu studii superioare.

Alo, Urbana? Poate rãspundeti la aceste întrebãri!

„Acum întrebãrile mele:

  1. E normalã aceastã procedurã? URBANA SA n-ar fi trebuit sã ducã pubela la adresa beneficiarului? Mai ales cã în situatia mea mai sunt si alte câteva zeci de bârlãdeni si ar fi putut face un transport organizat.
  2. Ce mã fãceam dacã nu aveam masinã? Chemam un taxi sau strãbãteam cu pubela dupã mine 5 km pe jos?
  3. Ce mã fãceam dacã eram o persoanã cu dizabilitãti?
  4. Cine deconteazã costurile deplasãrii, timpul si combustibilul?
  5. De ce suntem tratati ca si când ni se face o favoare plãtind pentru servicii pe care nu le primim? Sper cã povestea mea nu a plictisit pe nimeni, dar cred cã presa ar putea face ceva pentru ca aceste anomalii sã fie corectate. Multumesc!”, a încheiat D.B., scrisoarea cãtre redactia ziarului nostru.

Asteptãm reactia SC Urbana cu mare interes!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ